Titlurile zilei

Infirmiera de la Institutul Regional de Oncologie Iași a câștigat lupta cu magazinul Altex! Elena Crețu a cumpărat un aragaz marca Electrolux care ardea cozonacul și pâinea. Reclamanta: „Mi-au dat banii înapoi” – FOTO

Publicat: 03 ian. 2022
Elena Crețu, magazinul Altex și aragazul marca Electrolux
Elena Crețu a primit banii înapoi după ce a cumpărat un aragaz de la Altex, produs de compania Electrolux

Elena Crețu, infirmiera de la Institutul Regional de Oncologie Iași, a reușit să returneze un produs marca Electrolux cumpărat din magazinul Altex. A cheltuit 1.549 de lei pe aragaz, dar cuptorul ardea prea tare. Au fost trimise mai multe echipe pentru verificări, dar, inițial, au spus că nu sunt deficiențe

O reclamație depusă de un client al magazinului Altex din Iași a fost soluționată la finalul anului 2021. Totul a început când Elena Crețu, infirmieră la Institutul Regional de Oncologie Iași, a comandat un aragaz marca Electrolux. Comanda a fost înregistrată pe data de 19 octombrie 2021. După mai multe utilizări, și-a dat seama că există o problemă la cuptorul aragazului. Pâinea era arsă după un program normal de coacere, la fel și cozonacul.

De precizat este faptul că plita funcționa pe gaz. Femeia a încercat în mai multe rânduri să le explice reprezentanților Altex că echipamentul nu funcționa normal. În mai multe rânduri au fost trimise echipe de la service-urilor autorizate, dar care nu constatau vreo defecțiune. Femeia a arătat că specialiștii verificau doar temperatura din cuptor și dacă sunt probleme cu rețeaua de gaze. După ce plecau reprezentanții service-urilor, situația era neschimbată, cuptorul ardea în continuare prea tare, deși erau respectate indicațiile din cartea tehnică a aragazului, care a costat 1.549 de lei.

Crăciun distrus pentru gospodina care voia să pună bunătăți pe masă

După mai multe discuții cu reprezentanții magazinului, Elena Crețu a fost informată că nu pot primi aragazul fără un acord al producătorului. Reporterii cotidianului BZI l-au contactat pe Victor Albei, unul dintre directorii companiei Electrolux, care a precizat că, cel mai probabil, cuptorul nu a fost folosit corect. Mai mult, Victor Ababei a arătat că există o obișnuință ca, în preajma sărbătorilor, să fie depuse tot mai multe reclamații. Elena Crețu a spus, în schimb, că a respectat toate instrucțiunile de folosire, dar în zadar. Până la urmă, reprezentanții Altex au luat o decizie.

„M-au sunat de la Altex și mi-au dat banii înapoi. Am hotărât să cumpăr alt aragaz, dar cu un cuptor electric, ca să nu mai am probleme. Eu, inițial, am fost dispusă să plătesc o diferență, să returnez aragazul și să cumpăr unul electric”, a precizat Elena Crețu, în vârstă de 52 de ani.

Reprezentanții Altex nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere. În trecut, magazinul Altex a fost reclamat și de alți ieșeni.

Reprezentanții service-urilor au lăsat de înțeles că aragazul Electrolux pe gaz nu este performant

P&D Polidom Producție SRL este una dintre societățile trimise să rezolve problema Elenei Crețu. Reprezentanții firmei au arătat că, în cazul cuptoarelor pe gaz, nu poate fi obținută o uniformitate în timpul coacerii, chiar dacă este vorba despre un echipament Electrolux. Totodată, plitele electrice ar asigura o fidelitate mult mai ridicată în timpul coacerii.

Conform ultimelor date financiare, în 2020, Electrolux România SA a înregistrat o cifră de afaceri de 834.373.751 de lei, adică 167 de milioane de euro, un profit de 19,9 milioane de lei, datorii de 288,1 milioane de lei, cu un număr de 922 de angajați. Principalul acționar este compania suedeză AB Electrolux. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul unui client nemulțumit de achiziția unei mașini de spălat.
Comentarii
  • Auzi, Crăciun distrus…de parcă ar fi vorba doar de haleală și nu de nașterea Mântuitorului…credincioșilor care sunteți…

  • Ia distrus crestinismul !, acu a ramas fara Isus si mos craciun cel mincinos !, in poze se vede ca isi face ”planul” la buzunar cind e tura ei de seviciu

  • Infirmiera a descoperit un tratament prin care mii de femei cu cancer la san metastatic vor fi vindecate!mulțumiri !spor la cozonaci,pâine pina la o greutate peste 200 kg că cere glanda …spor și la jecmanitul amărâților de bolnavi de cancer…

  • Si acum ce facem, aruncam cu noroi in Altex? Putea sa fie vindut de oricine, vina e sa zicem a celor de la Electrolux, nu a altcuiva…

  • Nu mai faceti misto bai, daca nu va pricepeti. Sa iei un aragaz care iti arde painea si cozonacul e ca si cum iei un frigider care iti ingheata mancarea. E neplacut sa halesti mancare arsa si inghetata. Bine ca a primit banii inapoi.
    Pe de alta parte daca lega cuptorul la butelie nu mai ardea asa tare ca legat la gaz.

  • Si la mine aragazul de la alta marca o data a copt bine, o data a ars placinta in aceleasi conditii, aceeasi reteta. Problema e poate de la gaz. Uneori se baga mult aer in gaz si merge ok . Alteori se baga gaz de calitate si trebuie reglata flacara mai mica. Deci reclamatia poate la compania de gaze trebuia facuta. Incurajati toate scroafele sa-si bata joc de comercianti fara motiv intemeiat, pentru ca s-a razgandit si vroia electric. Asta cred ca returneaza si chilotii rupti dupa ce-i probeaza, ca vrea tanga si plateste diferenta. O sa mai gasiti voi , clientii vesnic nemultumiti, o numai placute suedeze in on-line, la preturi duble daca se procedeaza asa.

  • In general, aragazul pe gaz este o loterie, ori coace cum trebuie, ori nu coace deloc. Dar mai e si problema gazului:)) madam infirmiero, dc nu dai in judecata eon?

  • Pt. DACUL LIBER.De ce vorbesti prostii si aberatii daca nu stii problema?Tu daca faci prajituri si ai rotit butonul de la aragaz 0.25 rotatie(un sfert de tura) atunci gaz trebuie sa primesti cat trece pe deschiderea de 0.25 rotatie nu pe o deschidere completa de 1 tura.Ce treaba are gazul?Tu daca ai furtun la instalatia de irigat rasaduri de 1inch(25.4mm)nu ai sa primesti apa ca de la o conducta de 1000mm(apa pluviala) pe furtunul de 1 inch.

Adauga un comentariu