National

Inflatia a crescut! Vezi la ce valoare a ajuns in luna mai!

Publicat: 11 iun. 2013
1

Preturile de consum ale populatiei au crescut in mai cu 0,23% fata de luna anterioara, iar rata anuala a inflatiei a urcat la 5,32%, potrivit datelor anuntate astazi de Institutul National de Statistica (INS) si citate de Mediafax.

„In luna mai 2013, fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare au crescut cu 0,8%, in timp ce preturile marfurilor nealimentare au scazut cu 0,1%, iar tarifele serviciilor au ramas relativ stabile”, se arata intr-un comunicat al INS.

Dintre alimente cel mai mult s-au scumpit cartofii si fructele proaspete, cu 21,4%, respectiv cu 11,4% fata de decembrie 2012.

In ceea ce priveste marfurile nealimentare, INS consemneaza o usoara scadere a tarifelor la combustibili, cu 1%.

In aprilie preturile au urcat cu 0,11%, rata anuala fiind de 5,29%.

Tags:
Comentarii
  • Multumim guvernului Ponta pentru inflatie! Ca inflatia face bine groparilor,care vor avea tot mai multi oameni de ingropat datorita lipsei de hrana! De ce sa ii dau acelasi salriu angajatului si sa cumpere 10 paini pe zi iar el sa se planga ca-i salariul mic, cand pot sa-i dau un salariu de doua ori mai mare, dar din care nu va putea cumpara nici 5 paini pe zi, pentru ca inflatia isi spune cuvantul. Cei invatati stiu ce spun, restul… freasca Sfantul de prostime…

Adauga un comentariu