Eveniment-Social

Informaticienii olimpici din Iasi, pregatiti la centrul de performanta „Hai la Olimpiada!”

Publicat: 13 apr. 2016
1
In perioada 15-25 aprilie, 1.774 elevi din toata tara vor participa la Olimpiadele Nationale de Matematica, Informatica si Fizica. Din judetul Iasi s-au calificat 13 elevi la olimpiada nationala de Informatica. Dintre acestia, 11 elevi s-au pregatit in cadrul centrului de performanta „Hai la Olimpiada!” din Iasi. De la inceputul anului scolar si pana acum, in centrul din Iasi s-au pregatit, saptamanal, la informatica si matematica, 63 de elevi, sub indrumarea a 12 de profesori. Centrul de performanta la matematica este coordonat de profesorul Cristian Lazar, in timp ce cursurile Centrului de informatica se desfasoara sub coordonarea profesorului Paul Diac.
„Rezultatele bune pentru calificarea la Olimpiadele Nationale de matematica, informatica, fizica si astro-fizica ale copiilor care s-au pregatit in centrele „Hai la Olimpiada!” arata ca programul functioneaza si ne incurajeaza sa mergem mai departe. Vom continua sa extindem activitatea acestor centre si in alte localitati importante din tara, pentru ca peste tot exista copii cu potential pentru performanta si profesori valorosi care trebuie motivati”, spune Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG. La randul sau, Ionut Stanimir, directorul de comunicare al BCR, subliniaza ca investitia in educatie este singura investitie solida in viitor.
„Unul dintre lucrurile in care credem si pe care il sustinem de cativa ani este investitia in educatie si in profesionistii de maine. Inca din 2014, de cand ne-am alaturat proiectului „Hai la Olimpiada!”, am reusit sa aratam ca Romania are multe de oferit si ca tinerii de astazi vor reusi sa faca performanta in Romania de maine daca sunt sustinuti, apreciati si incurajati”. Olimpiada Nationala de Informatica ii va reuni pe cei mai performanti elevi la aceasta materie in doua orase. Craiova va fi gazda competitiei pentru seniori, care se va desfasura intre 15 si 20 aprilie, in timp ce editia pentru juniori a olimpiadei nationale de informatica se va desfasura la Bucuresti, intre 21 si 25 aprilie. In total, la aceasta faza a olimpiadei de informatica vor participa 571 de elevi.
Olimpiada Nationala la Matematica pentru seniori va avea loc la Targu Mures, intre 19 si 23 aprilie. Proba pentru juniori se va desfasura la Sovata, intre 19 si 22 aprilie. Aproximativ 700 de elevi pasionati de matematica isi vor testa cunostintele si vor incerca sa se califice in lotul national. In anul 2016, Olimpiada Nationala de Fizica se va desfasura la Timisoara, in perioada 15-20 aprilie. Peste 500 de elevi din intreaga tara vor participa la aceasta faza a competitiei. Cele trei olimpiade nationale sunt sustinute de catre Fundatia eMAG si BCR, in cadrul programului „Hai la Olimpiada!”.
„Hai la Olimpiada!” este un program initiat de Fundatia eMAG in 2012, in cadrul caruia sunt sustinuti elevii si profesorii care doresc sa se pregateasca si sa faca performanta la Matematica, Informatica si Fizica. Din 2014, BCR devine partener al programului prin sustinerea, alaturi de Fundatia eMAG, a centrelor de performanta si a celor mai importante concursuri pentru elevi. In prezent, functioneaza paisprezece centre de performanta „Hai la Olimpiada!”, in sapte judete din tara. In anul scolar 2015-2016, 1882 de elevi s-au pregatit saptamanal in centrele de performanta din Bucuresti, Constanta, Buzau, Iasi, Brasov, Cluj si Timisoara, sub indrumarea a 154 de profesori. Prin „Hai la Olimpiada!”, profesorii din centrele de performanta sunt recompensati material pentru orele de pregatire a elevilor, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile nationale si internationale sunt premiate de catre Fundatia eMAG si BCR. Mai multe informatii despre desfasurarea olimpiadelor nationale de Matematica, Informatica si Fizica se gasesc pe site-ul www.hailaolimpiada.ro si pe pagina de Facebook facebook.com/hailaolimpiada.
Adauga un comentariu