Actualitate

Informatii EXPLOZIVE, in atentia procurorilor DNA: aici isi ascunde banii puscariasul Relu Fenechiu!

Publicat: 28 iul. 2016
1

@ Fostul ministru al Transporturilor a primit spagi uriase de-a lungul timpului, prin intermediul firmelor pe care le controleaza prin diversi interpusi, si continua sa produca bani chiar si din spatele gratiilor @ Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala a precizat ca nu poate recupera prejudiciul din Dosarul Transformatorul, asta cu toate ca procurorii DNA au aratat ca firmele in care acesta este implicat au profituri considerabile @ In vreme ce afacerile controlate de Fenechiu, condamnat la 5 ani de puscarie, produc bani pe banda rulanta, autoritatile cauta de zor sa recupereze prejudiciile uriase create de grupul de interese format in jurul fostului baron liberal

Tot mai multe detalii scandaloase ies la iveala din afacerile murdare facute de Relu Fenechiu cat timp a fost ministru al Transporturilor, dar si lider PNL. Ultimul dosar pentru care Fenechiu ar putea face ani grei de puscarie, instrumentat de DNA Ploiesti, dezvaluie faptele grave de coruptie prin care acesta a reusit sa adune spagi uriase, prin intermediul firmelor pe care le controleaza prin diversi interpusi. Chiar si asa, Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala a precizat ca nu poate recupera prejudiciul din Dosarul Transformatorul. Asta se intampla in conditiile in care, una dintre cele mai scandaloase afaceri controlate de fostul baron liberal produce bani pe banda rulanta.

Este vorba despre Profile Business Consulting SRL, initiatorul proiectului european in valoare de 10 milioane euro din Soseaua Nationala nr. 37, care apartine in acte Alinei Haila si lui Bogdan Alexandru, doi dintre cei mai fideli oameni ai lui Fenechiu. Profile Business Consulting SRL, firma administrata de fosta secretara a lui Relu Fenechiu, era folosita de acesta pentru incasarea spagilor venite din partea companiei Siveco Romania. Procurorii DNA Ploiesti au descoperit ca intre Fenechiu si firma Siveco exista o intelegere clara: baronul liberal facilita firmei Siveco incheierea de contracte in valoare de zeci de milioane euro cu unele institutii sau companii de stat, iar compania de soft ii platea lui Fenechiu spagi uriase, prin tot felul de firme si metode.

Citeste si:  INCENDIAR! Documentele care au dus la arestarea lui Fenechiu. Caracatita de firme, creata pentru spagi uriase

Practic, acesta lua bani prin intermediul firmelor pe care le controla, cum ar fi Profile Business Consulting, sau primea banii cash. Intre Profile Business Consulting SRL si firma Siveco a fost incheiat un contract de prestari servicii pe care firma Profile Business Consulting nu le-a realizat niciodata, desi a incasat de la Siveco sute de mii de euro. Primul chirias al cladirii ARIA Office Center din Soseaua Nationala a fost firma Cegeka. Societatea Softvision a inchiriat si ea alte trei etaje in cladirea din Soseaua Nationala, iar o mare parte din spatiile imobilului au fost deja inchiriate catre firme importante de IT si alte domenii, aflate in plina dezvoltare la Iasi, ceea ce insemna ca afacerea lui Fenechiu  produce bani pe banda rulanta.

Toate drumurile spagilor ajungeau la Relu Fenechiu

Numai in dosarul Siveco, valoarea totala a spagii luate de Fenechiu a fost de 620.000 euro, adica 15 la suta din valoarea unor contracte pe care Siveco le incheiase cu Ministerul Justitiei si o companie de stat. „Influenta exercitata de Fenechiu Relu pe lânga reprezentantii SC (…) SA Iasi s-a concretizat inclusiv în acordarea unui avans în cuantum de 30% din valoarea totala a contractului (în valoare de 8.130.721 lei, fara TVA, echivalentul a aproximativ 1.800.000 euro), catre SC (…) SA, avans ce a fost stipulat si în clauzele contractuale. Astfel, sumele de bani au fost platite de SC (…) SA, în perioada 2012 – 2014, pentru Fenechiu Relu, atât prin firmele controlate de acesta, respectiv suma de 1.459.538,36 lei (echivalentul a aproximativ 324.000 euro), cât si în numerar, si au fost în cuantum total de 620.000 euro. Societatile comerciale prin care Fenechiu Relu a solicitat si a primit comisionul reprezentând procentul din valoarea contractelor câstigate SC Siveco SA, prin transfer bancar, sunt cele indicate de acesta, respectiv SC Tehnorom SRL Iasi si SC Profile Business Consulting SRL Iasi, prima fiind firma fratelui sau – Lucian Fenechiu, iar cea de-a doua fiind firma Alinei Haila, o persoana foarte apropiata acestuia”, au precizat procurorii DNA.

Contractele semnate de Fenechiu lasate cu spagi

Procurorii ar trebui sa caute si cele 50 de milioane de euro luate spaga de la firma Bechtel, unde s-au facut plati cat timp Relu Fenechiu a fost ministru al Transporturilor, iar asta fara sa se execute lucrarile pentru autostrada. Toata aceasta mita a fost luata printr-o casa de avocatura din Marea Britanie, tocmai pentru a i se pierde urma. Mai mult, procurorii ar trebui sa verifice inclusiv toate contractele pe care Cristian Ghibu, unul dintre cei mai fideli acoliti ai lui Fenechiu, le-a semnat cat timp a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul fostului baron liberal. De mentionat faptul ca, Cristian Ghibu a preluat grupul de firme controlat de Relu Fenechiu, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de coruptie. Ghibu a fost numit administrator al fostei SC Fene Grup SA, firma care a fost redenumita SC Engineering and General Constructing (ENGEKO) SA, insa care este controlata de aceiasi oameni.

Citeste si:  Documente explozive! Iata dovezile spagilor uriase incasate de Fenechiu – FOTO

Comentarii
Adauga un comentariu