Actualitate

Informatii INCENDIARE ies la iveala! Seful afaceristilor ieseni ascunde un secret teribil! Lista victimelor este lunga – FOTO

Publicat: 29 feb. 2016

@ Unul dintre cei mai controversati antreprenori din Iasi a ajuns la fundul sacului @ Cea mai importanta firma pe care acesta o controleaza inregistreaza datorii uriase catre bugetul statului, insa institutiile abilitate nu au intervenit o lunga perioada pentru recuperarea prejudiciului, care a ajuns la aproape 150 milioane de lei @ Desi a avut o serie mare de esecuri in lumea afacerilor, acest personaj controversat ocupa o functie cheie in domeniu, fiind presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi @ Cu datorii uriase in ultimii ani, Paul Butnariu conduce acum un bolid „Lexus”, aceeasi marca de masina pe care o detine si fiica sa

Este om de afaceri sau asa se autointituleaza el, are o ditamai vila in Pacurari, conduce numai masini de lux, dar, in realitate, ascunde un secret teribil. Paul Butnariu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi, este unul dintre milionarii de carton ai Iasului, acesta ocupand o functie importanta de conducere intr-un domeniu in care nu a excelat deloc. Firma pe care acesta o detine in domeniul constructiilor, si anume Societatea Comerciala Constructii Feroviare SA, a intrat in insolventa inca din anul 2012, pentru datorii uriase.

Citeste si: Miliardarii de carton ai Iasului! Au toti afaceristii la picioare, dar firmele lor sunt falimentare – FOTO

De la firme private ramase cu prejudicii semnificative in urma colaborarii cu Constructii Feroviare SA, pana la muncitori neplatiti si institutii ale statului tepuite, toate acestea au ramas in urma interventiei lui Paul Butnariu in mediul de afaceri iesean. In timp ce firma lui inregistreaza datorii de peste 30 milioane euro, omul de afaceri si fiica sa conduc cate un bolid marca Lexus cu preturi de peste 50.000 euro si locuiesc intr-o vila din spatele Gradinii Botanice. Intrebarea care se pune este cum de institutiile statului nu au intervenit pana acum si au lasat sa se adune datorii de zeci de milioane de euro. Orice firma mica din Iasi, cum acumuleaza datorii de 100 de lei la bugetul statului se trezeste cu conturile blocate. Firma lui Butnariu a ajuns insa in aceasta situatie beneficiind de sprijinul lui Relu Fenechiu si a tuturor acolitilor sai. Despre aceasta caracatita condusa de Paul Butnariu si din care fac parte tot felul de personaje dubioase din Iasi vom povesti pe larg, cu toate amanuntele, in editiile urmatoare. Cert este ca, procurorii DNA ar trebui sa intervina si sa ancheteze cum de s-a putut ca o firma sa acumuleze datorii de zeci de milioane de euro, iar administratorul ei sa se plimbe cu masini luxoase prin Iasi, sfidand practic pe toata lumea care-si plateste la zi taxele si impozitele.

Lista primariilor tepuite de SC Constructii Feroviare SA

Societatea comerciala Constructii Feroviare Moldova SA, infiintata in anul 1991, se afla in insolventa inca din anul 2012, dosarul fiind inregistrat la Tribunalul Iasi. Numeroase primarii din zona Moldovei au de recuperat sume uriase de bani din insolventa SC Constructii Feroviare SA. La capitolul creante garantate, Primaria Iasi trebuie sa primeasca 987.579 lei sub forma de impozite si taxe catre bugetul local, pentru ipoteca si sechestrul pus pe bunuri imobile inca din anul 2011.

De asemenea, Primaria Pascani trebuie sa recupereze 203.330 lei, Primaria Roman 10.411 lei, Primaria Suceava 417.015 lei, iar Primaria Vama alte 76.813 lei, tot pentru taxele si impozitele neachitate de firma lui Paul Butnariu. Totodata, Primaria Barlad trebuie sa incaseze 46.795 lei sub forma de impozite si taxe catre bugetul local, Primaria Campulung Moldovenesc inregistreaza creante de 8.466 lei, in vreme ce Primaria Paltinoasa trebuie sa recupereze 8.830 lei tot pentru impozitele si taxele neachitate catre bugetul local.

Mai mult, valoarea creantei garantate inregistrata catre Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Iasi este de 144.459.924 lei (adica 33 de milioane de euro), insa suma acceptata pentru a fi rambursata este de 10.747.972 lei. Aici este vorba despre sumele datorate bugetului de stat, bugetului de asigurari sociale, dar si amenzile neplatite de-a lungul timpului. De asemenea, CNADNR – DRDP Iasi trebuie sa incaseze 19.812 lei si 22.000 euro de la firma lui Paul Butnariu.

Salarii neplatite si parteneri cu pierderi uriase

Pe langa drepturi salariale restante catre fostii angajati, in valoare de peste 9.000 de lei, Constructii Feroviare Moldova SA are de platit o adevarata avere catre fostele firme partenere. SC Antrepriza de Lucrari Drumuri si Poduri SA inregistreaza o creanta de 1.662.494 lei. Aceasta firma se afla acum in insolventa, dupa ce nu a mai incasat contravaloarea serviciilor prestate pentru Constructii Feroviare Moldova SA.  SC Bras SRL este o alta firma care a inregistrat pierderi in urma colaborarii cu firma controlata de Paul Butnariu. Societatea are de recuperat 2.653 lei. SC CET SA, alta firma aflata in insolventa, inregistreaza creante de 22.351 lei.

De asemenea, Societatea de Constructii CCCF Bucuresti SA, aflata in insolventa, trebuie sa recupereze 23.283 lei ca si contravaloare pentru folosinta utilajelor. SC Complast SA trebuie sa recupereze 213.800 lei, SC Centrul de Afaceri International Nord-Est SRL trebuie sa recupereze 10.000 lei pentru materialele de constructii trimise in avans firmei controlate de Paul Butnariu. Iveco Capital Leasing IFN SA are de recuperat 514,679 lei sub forma de „debit datorat, cheltuieli de executare, cheltuieli de judecata”, asa cum se arata in tabelul creditorilor.

Citeste si: Era cea mai invidiata femeie din Iasi. Cum a ajuns protejata unuia dintre cei mai bogati romani

De asemenea, SC Ind-Dor Grup Com SA din Iasi a prestat servicii in valoare de 331.067 lei catre Constructii Feroviare Iasi, fara sa incaseze banii. Alte firme prejudiciate in urma colaborarii cu Paul Butnariu sunt Sc Melcret SA, care are de recuperat 11.231 lei, SC Muv SRL, care a livrat marfuri in valoare de 5.604 lei fara a incasa banii, dar si Omega Telecomunication SRL, care inregistreaza creante de circa 70.000 lei. Sc Tehnoton SA trebuie sa recupereze 124.171 lei, iar Vitalef SA 22.320 lei.

Totodata, Banca comerciala BRD trebuie sa recupereze 494.269 lei si 110.537 euro, ca urmare a debitului datorat de catre Constructii Feroviare SA catre Afin Leasing IFN SA. Comisia Nationala a valorilor imobiliare trebuie sa recupereze taxe de mentinere a valorilor mobiliare in valoare de 11.105 lei.

CFR SA intregistreaza creante de 78.721 lei pentru contravaloarea serviciilor prestate, in vreme ce CFR calatori inregistreaza creante de 189.975 lei in tabelul insolventei Constructii Feroviare Moldova SA. De asemenea, E.ON Energie Romania inregistreaza creante in valoare de 162.226 lei, aceasta fiind contravaloarea serviciilor de furnizare a energiei electrice si penalitatile de intarziere. SC Este Rom SRL are creante de 29.665 lei.

Datorii de 33 milioane euro, dar conduce masini de lux

Totalul datoriilor inregistrate de firma controlata de Paul Butnariu este greu de atins chiar si pentru cele mai mari firme sau regii ale statului roman. Sumele datorate de Constructii Feroviare Moldova SA catre creditori si bugetul de stat ajunge la 149.900.243 lei. Administrator judiciar al firmei in proceseul de insolventa este EuroBusiness LRJ SPRL. Date fiind toate aceste informatii, cum mai poate fi Paul Butnariu seful afaceristilor din Iasi este greu de precizat. Oare nu s-a mai gasit un om de afaceri in tot judetul Iasi care sa nu fi tras tepe de milioane de euro si care sa reprezinte interesele Camerei de Comert?

In conditiile acestui stres financiar provocat de insolventa firmei si de datoriile de peste 33 de milioane de euro, Paul Butnariu este vazut zilnic la volanul unui automobil de lux, marca Lexus, al carui pret de achizitie trece de 50.000 euro. Un model asemanator de masina, tot tip hybrid prietenos cu mediul, conduce si fiica acestuia. Ambele autoturisme de lux stau parcate in fata vilei lui Paul Butnariu, pe care acesta o detine pe strada Toma Cozma, in spatele Gradinii Botanice din Iasi. Paul Butnariu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi, nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste aspecte. Vom reveni!

Comentarii
 • CRED CA ATI GRESIT DATA. NU E 1 APRILIE AZI. DACA AR FI ADEVARAT TOTI COMERCIANTII SI PERSOANELE FIZICE AR FACE GREVA FISCALA. GANDITI-VA CATI AU FOST SCOSI DIN LOCUINTE PENTRU DATORII SI PENALITATI LA INTRETINERE.
  LASATI GLUMELE!

 • Alt sef al afaceriștilor ieșeni? Parca era radu precul, finul lui vlasov, acum ceva timp…si tot tepe si insolvente prin eurobusiness…

 • Si dece acest individ nu este executat silit de ANAF in contextul cand sunt persoane fizice executate pentru ca nu au platit spre exeplu CAS-ul.
  ANAF-ule cand dai iama printre asa zisi milionari de carton si prin firmele lor care le tot vand si plimba de la un individ la altul fara a plati taxele si impozitele catre stat.

 • Săpați bine și veți constata că nu este firma lui Paul Butnariu. Este firma lui Maricel Popa, care se vrea deputat PSD sau președinte al CJ Iași, același personaj care a îngropat și Tehnoton, Sinta, ALDP, Moldoforest, Vitalef.

 • Mda,cat am fost angajat banii ii vedeam cand isi vedea el ceafa,prosti cu nemiluita pe santierele societatii lui (a se vedea clanul Bucataru) un om extraordinar acest Butnariu nu am ce zice. Felicitari pentru articol.

 • Autorul articolului ( prezentat ca o compunere de clasa a IV a) ar fi trebuit sa se informeze inainte de a-si etala ” marile descoperiri” . SCCF Moldova SA ( ICCF) a fost infiintata in anii /50 fiind o intreprindere de constructii feroviare facand parte din Regionala CF iasi si a construit cai ferate si poduri de la Tecuci la Ilva Mica. Intradevar in anul 1991 si-a schimbat denumirea si statutul ca toate unitatile de stat.Dupa 1990 cel mai afectat sector a fost cel al constructiilor. Pentru a se putea plati salariile si a se cumpara materiale se faceau imprumuturi in banci cu dobanzile de la acea vreme( 2-300%). De atunci a inceput declinul si falimentul. Maricel Popa a cumparat firma pe o suma infima, cu toate ca bunurile imobile erau valoroase, fara insa sa-si respecte planul de restructurare si finantare.
  SCCF Moldova a avut aceeasi soarta ca toate celelalte intreprinderi din tara. A infiera un singur om mi se pare nedemn din partea d-lui redactor.

 • Inteligentii naibii, casa pe care ati pozat-o nu e a d-lui in cauza, si nici nu e „in spatele gradinii botanice”. Orice pentru „senzational”, nu?? Lua-v-ar Ceausescu cu el

Adauga un comentariu