Secretele istoriei

Informatii secrete despre operatiunile aliatilor din al -Doilea Razboi Mondial au iesit la iveala

Publicat: 13 nov. 2013
3
Un britanic a descoperit in locuinta sa informatii secrete despre operatiunile aliatilor, care n-au mai ajuns niciodata la generalii englezi. „Comoara” statea ascunsa in hornul casei langa scheletul unui porumbel voiajor. 
Devid Martin nu a mai folosit semineul de ani buni, dar acum s-a gandit sa schimbe asta. Si a inceput sa-l renoveze. Cand a ajuns la semineu a ramas insa mut de uimire. 
„Am inceput sa tragem afara resturile care erau dupa semineu, pentru ca era plin cu nuiele folosite de pasari sa-si faca cuib. Pe masura ce am tras, afara au iesit cuiburi de pasari impreuna cu scheletul uneia dintre ele, iar la un picior avea un inel de aluminiu, ceea ce inseamna ca era cu siguranta un porumbel voiajor. Apoi am gasit o capsula rosie si m-am intrebat daca este un mesaj secret”.
Iar raspunsul a fost afirmativ. „Dupa ce am luat capsula, am gasit in ea un bilet cu un mesaj codat” , povesteste britanicul. 
Un mesaj care a fost scris de un sergent in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Acesta trebuia sa ajunga cel mai probabil la un cartier general care se afla in apropierea casei. 
Specialistii vor putea confirma aceasta ipoteza abia dupa ce vor decodifica mesajul. 
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial au fost folositi 250.000 de porumbei voiajori.
Adauga un comentariu