Local

Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră

Publicat: 30 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră
Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră

Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bărbat, care conducea un autoturism marca Toyota Avensis Verso, radiat din circulaţie de autorităţile din Lituania.

Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră. Autoturism radiat din circulaţie, descoperit în P.T.F. Sculeni

În data de 29 iunie a.c, în jurul orei 10.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei o persoană , de sex masculin, cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui autoturism marca Toyota Avensis Verso, pe care erau aplicate plăcuţe de înmatriculare lituaniene.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că mijlocul de transport figurează ca fiind radiat din circulaţie de autorităţi din data de 25.02.2020.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul de la o persoană ale cărei date de identificare nu le cunoaşte, plătind suma de 2650 de euro. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul în cauză este radiat din circulaţie de autorităţi.”, potrivit Lazăr Denis, purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iași,  comisar șef de poliție.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Rănirea sau schingiuirea animalelor este pedepsită prin lege

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu efectuează cercetări în privinţa unui vrâncean care a fost observat lovind fără milă un cal.

„În data de 29 iunie a.c, în jurul orei 15.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu – I.T.P.F. Iași a observat, în balta Pruteţ de pe raza localităţii Bogdăneşti, comuna Fălciu, o persoană de sex masculin ce lovea fără milă un cal, obligându-l prin lovituri repetate şi violente cu pumnii şi cu căpăstrul, să intre în apa şi scufundându-l de mai multe ori cu capul în apă.

S-a procedat la legitimarea persoanei, ocazie cu care s-a stabilit că bărbatul este cetăţean român,  în vârstă de 30 de ani, din judeţul Vrancea.”, potrivit Irinei Mirică, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, subcomisar de poliție.

În momentul în care colegii noştri i-au atras atenţia că rănirea sau schingiuirea animalelor este o faptă sancţionată de codul penal, bărbatul a precizat pe un ton iritat şi agresiv că este proprietarul calului şi că se comportă cu el aşa cum doreşte, în tot acest timp continuând să-l agreseze.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, dosarul urmând a fi predat, cu declinare de competenţă, autorităţii legale competente în soluţionare.

Sute de metri de plasă monofilament, eliminată din Prut de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au constat în ultima perioadă mai multe infracțiuni de braconaj piscicol şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 2690 de metri de plase monofilament și au redat mediului natural aproximativ 261 de kilograme de pește.

„În ultima perioadă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat cu ajutorul ambarcaţiilor din dotare multiple misiuni specifice pe linia combaterii braconajului piscicol pe râul Prut.

Cu ocazia acestor misiuni, colegii noştri au descoperit în mai multe rânduri plase monofilament de diverse dimensiuni, ce aveau ochiul de plasă sub dimensiunile legal admise, în care erau capturaţi peşti din diferite specii.”, potrivit Minodorei Răcnea, purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoșani, comisar de poliție.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiție, pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, pescuitul resurselor vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile legal admise și pescuitul cu unelte sau scule neautorizate.

În total, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 2690 de metri de plasă de pescuit, iar cantitate de 261 de kilograme de pește a fost redată mediului natural.

Adauga un comentariu