National

Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră Sculeni și Galați

Publicat: 16 iul. 2020

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un tânăr, cu cetăţenie română şi R. Moldova,  care a fost depistat în trafic, conducând un autoturism radiat din circulaţie de autorităţile din Norvegia.

Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră

În data de 15 iulie 2020, în jurul orei 07.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, necesare trecerii frontierei, S.S., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 23 de ani, conducând un autoturism marca Nissan Qashqai, ce avea aplicate numere de înmatriculare specifice autorităţilor norvegiene.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este radiat din circulaţie de autorităţile din Norvegia începând cu data de 03.06.2020. Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit că plăcuţele cu numărul de înmatriculare, aplicate pe autoturism, au valabilitate exclusiv pe teritoriul ţărilor nordice.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a cumpărat autoturismul plătind suma de 2.300 de euro şi nu avea cunoştinţă despre faptul că nu are dreptul de a-l conduce pe teritoriul României.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are drept de circulaţie pe teritoriul României, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Certificat de înmatriculare fals depistat în urma unui control de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier efectuează cercetări cu privire la un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals pentru mijlocul de transport pe care îl conducea.

În data de 15 iulie 2020, în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, G.C., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 63 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, la solicitarea colegilor noştri, bărbatul a prezentat, pentru mijlocul de transport pe care îl conducea, şi certificatul de înmatriculare R. Moldova.

În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au stabilit că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

120 de euro permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit, ascuns asupra unui bărbat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, care s-a dovedit a fi fals.

În data de 16 iulie a.c., în jurul orei 04.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni– I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, ca pasager într-un  autocar, cetățeanul din R. Moldova, C.S., în vârstă de 43 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegii noștri au descoperit asupra bărbatului, ascuns și nedeclarat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentul descoperit la control, când era pe teritoriul Portugaliei, prin intermediul unui cetăţean, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 120 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Adauga un comentariu