Eveniment-Social

Infractori periculosi bintuie strazile Iasului. Pazea!

Publicat: 23 iul. 1999

•Faptuitorii sint eliberati dupa numai citeva zile de la data retinerii lor de catre Politie •Fetele sechestrate de cei noua violatori din Galata si-au retras plingerile •Alaturi de violatori si multi tilhari si hoti nu au fost bagati in puscarie datorita viciilor de procedura

Zeci de violatori, tilhari, hoti sau asasini sint liberi, si se afla oriunde pe strazile Iasului. Printre viitoarele lor victime.
Fenomenul este deja cronic, si arata politistilor romani cum, datorita viciilor de procedura – asa-zisele portite ale legii – in locurile de detentie stau numai fraierii. Ofiterii criminalisti alearga saptamini, poate chiar luni, pentru identificarea criminalilor, stringerea probelor si retinerea autorilor, dar numai in citeva ore sistemul existent in justitie ii face scapati. Daca initial infractiunile usoare erau vizate de astfel de practici, in prezent fenomenul s-a generalizat: acum, in libertate se afla violatori, tilhari, traficanti si fabricanti de stupefiante si chiar asasini. Va vom prezenta citeva din tertipurile prin care, cu ajutorul institutiilor statului, unii dintre cei mai periculosi criminali haladuiesc pe strazile Iasului.

•Un fabricant de droguri este psihopat numai cind comite o infractiune

Un caz care a facut vilva enorma la sfirsitul anului trecut a fost cel al unui fabricant si comerciant de droguri care a scapat basma curata intr-un mod cel putin ciudat. Liviu Rusu, fiul decanului Facultatii de Medicina a fost surprins de cadrele de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate in timp ce producea droguri in propriul apartament. Politistii au mers mai departe si au reusit sa identifice si sa anihileze intreaga retea organizata de acesta pentru distributia si comercializarea substantelor stupefiante. Liviu Rusu a fost retinut chiar in momentul descinderii. In acel moment rotitele justitiei s-ai miscat in asa fel incit fiul decanului a scapat de „mititica”. O comisie medicala psihiatrica l-a declarat nebun pe Liviu Rusu. Ciudateniile incep: acesta nu era tot timpul bolnav, pentru ca nu ar mai fi putut conduce o masina, o firma, eventual o institutie. Liviu Rusu este nebun numai in momentul in care comite o infractiune. Cind sta cuminte, el este perfect sanatos. Aproximativ in acelasi mod suna si diagnosticul cind Liviu Rusu a mai fost implicat in trafic cu masini furate. Actualmente fiul decanului de la UMF este in libertate, de parca traficul de stupefiante este un fel de scuipat seminte pe strada. Din acuzat, la procesul traficului de droguri care s-a organizat totusi, Liviu Rusu a devenit martorul acuzarii, infundindu-i pe studentii greci cu care era in combinatie.

•Fetele sechestrate de violatorii din Galata au devenit prostituate in retelele din Gara

Un alt caz care a tinut citeva zile primele pagini ale ziarelor in aceasta primavara a fost cel al atrocitatilor sexuale petrecute in Galata. Doua tinere, sechestrate de noua maniaci sexuali timp de aproape 72 de ore, au fost violate bestial si supuse perversiunilor anale si orale intr-un apartament din cartierul Galata. Din arestul improvizat, cele doua victime au scapat in momentul in care violatorii se pregateau sa mai aduca inca doua „prospaturi”. Dar iata cum maniacii respectivi nu au ajuns acolo unde trebuie.
Fetele au facut, initial plingere la Politia municipala, descriind cu lux de amanunte tratamentelor infioratoare la care au fost supuse. Ofiterii Biroului Politiei Criminale au inceput o munca titanica pentru depistarea si retinerea celor noua faptuitori. Din martie, cercetarile au durat pina in aceasta luna, cind a fost retinut si ultimul dintre autori. Dupa numai citeva zile, toti cei noua au fost pusi in libertate. Motivul? Fetele si-au retras plingerea prealabila: partile s-au impacat. Explicatia aceastei intoarceri bruste este ca fetele au devenit intre timp prostituate intr-una din retelele care actioneaza in zona Garii. Deoarece violatorii sint prieteni sau cunoscuti ai proxenetilor care au in primire fetele, acestea au fost „convinse” ca este mai bine sa demoleze cazul criminalistilor.

Atentia e singurul lucru care va poate salva

Concluzia: Femei, fiti bucuroase! Pe strazile pe care va plimbati sau pe care va intoarceti de la serviciu sau de la piata, pe care va duceti copii la scoala sau mergeti cu iubitul, sotul sau prietenii va asteapta noua barbati care au reusit sa arate Politiei ca un „caz beton” se demoleaza cu un mic ciocanel: chichitele legislative. Justitia nu le poate face nimic; singura aparare este doar atentia voastra, si norocul – pentru ca ceilalti, oamenii de linga voi, nu va ajuta, uitind ca pot deveni urmatoarea victima.
Tot in libertate, datorita diverselor subterfugii ale legilor se afla smenari, suti, tilhari si chiar criminali. Peste 200 de infractori, a caror identitate este cunoscuta, sint in prezent urmariti de catre Politie, altii fiind inca neidentificati.
Romeo PASCALloading...

Adauga un comentariu