Eveniment-Social

Inghesuiala mare pentru depunerea candidaturilor

Publicat: 23 apr. 2008
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:94836;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• Aproape toate partidele politice si-au depus pana ieri listele cu candidati la functiile de presedinte si consilieri ai Consiliului Judetean Iasi

Presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ), judecatorul Gabriel Tarlion, a precizat ca pana ieri, si-au depus candidaturile pentru sefia Consiliului Judetean Iasi nu mai putin de 10 candidati. Astfel, cei care si-au depus candidatura la sefia CJ pana in prezent sunt Constantin Simirad – din partea Partidului Social Democrat (PSD), Dan Carlan – presedintele Partidului Democrat-Liberal (PD-L), filiala Iasi, Daniel Matasaru – vicepresedintele Partidului Conservator (PC) Iasi, Costel Crisan – din partea organizatiei iesene a Partidului Initiativa Nationala (PIN). De asemenea, ca si candidati mai sunt inscrisi Teodor Popovici – din partea Partidului Socialist Roman, Gabriel Ianole – candidatul Partidului Ecologist Roman, Constantin Fatu – presedintele Partidului National Taranesc Crestin si Democrat (PNTCD), Ovidiu Brichisala – presedintele organizatiei judetene Iasi a Partidului Noua Generatie Crestin-Democrat (PNGCD), Angela Rotaru – din partea Partidului Roman European.

Presedintele BEJ a mai spus si faptul ca in mare parte au fost definitivate si listele de candidati pentru mandatele de consilieri judeteni. Astfel, listele PSD numara 45 de nume, cele ale PD-L de asemenea cuprind tot 45 de nume, la fel ca PRM, PIN si PC. Pe de alta parte, PNG numara cei mai multi candidati, nu mai putin de 47 membri fiind inscrisi pe liste. Partidul Ecologist numara 29 de candidati, Asociatia Partida Romilor Pro Europa va avea doi candidati pe liste, Partidul Socialist Roman a inscris in cursa electorala noua nume, iar Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania va incerca sa intre in plenul CJ cu patru membri. Presedintele BEJ a facut o scurta referire si la numarul membrilor ce vor face parte din BEJ, BEM si din celelalte circumscriptii electorale. „La Biroul Electoral Judetean vor fi 15 membri, din care 13 sunt din diferitele formatiuni politice, iar ceilalti doi sunt presedintele si loctiitorul. Biroul Electoral Municipal va fi compus din 7 membri si presedinte, plus loctiitor. Birourile de circumscriptii din celelalte localitati vor avea in componenta tot 7 membri si, de asemenea, presedinte si loctiitor, iar comunele vor beneficia de 5 membri”, a specificat Gabriel Tarlion.

Comentarii
  • N-ati putea publica Lista candidatilor pt consilieri municipali si judeteni ai principalelor partide? Ne-ati ajuta f. mult pentru a vota in cunostinta de cauza. Va multumim.

  • Este necesara lista candidatilor,completa( functie ,loc de munca..unitatea la care este actionar,manager,varsta etc.)-nu ne intereseaza viata privata.
    Nu vrem sa obercaim,frunzarind si citind liste la alegeri.

  • Si PNTCD-ul are 37 de candidati…de ei dc uitati? stiu ca au avut unele probleme…dar totusi e partid istoric…inca mai exista…veti fi primii care vor afla cand a murit…daca va muri

Adauga un comentariu