Inghetata si hamburgerii controleaza creierul

Publicat: 10 mai 2010

Grasimile din anumite alimente, in special cele din inghetata si din hamburgeri, odata ajunse in organism, se indreapta spre creier, pe care il ‘manipulează’, suprimand senzatia de satietate.

Odata ajunse in creier, moleculele de grasime il obliga sa trimita anumite semnale chimice catre celulele organismului, facandu-le sa ignore, pentru cel putin trei zile, mecanismele de suprimare a apetitului, declansate de leptina si insulina, cei doi hormoni asociati cu procesul de reglare a greutatii corporale, au explicat cercetatorii americani de la UT Southwestern Medical Center din Dallas, autorii studiului.

‘In mod normal, organismul ne avertizeaza atunci cand am mancat suficient, insa acest lucru nu se intampla si atunci cand mancam ceva bun’, a explicat Deborah Clegg, relateaza Reuters, citata de Mediafax.

Cercetatorii au descoperit ca un anumit tip de grasime – acidul palmitic, care se gaseste in carnea de vita, unt, branzeturi si lapte – este deosebit de eficient in declansarea mecanismului de aparitie a senzatiei de satietate.

Studiul a fost efectuat pe soareci, insa cercetatorii afirma ca rezultatele la care au ajuns confirma recomandarile nutritionistilor de a limita cantitatile de grasimi din dieta zilnica, deoarece acestea ii fac pe oameni ‘sa manance mai mult decat au nevoie’.loading...

Adauga un comentariu