Magazin

Ingrediente care transforma orice portie de mancare in sanatate

Publicat: 26 mart. 2014
1

Ce gatesti azi? Indiferent de ideile pe care le ai, daca esti interesata de sanatatea ta si a familiei tale, ar fi bine sa adaugi si aceste ingrediente minune.

1. Fasole Cannellini
Este bogata in proteine, contine fibre solubile si fier. Aceste elemente fac fasolea unul dintre cele mai hranitoare alimente de pe pamant. Fasolea Cannellini, in special, este apreciata pentru gustul sau.

Citeste si: Renunta la zahar in 8 pasi simpli!

2. Seminte de Chia
Fac parte din familia mentei, sunt bogate in nutrienti, fibre, acizi grasi omega-3, calciu, fosfor si magneziu. Le poti folosi ca agent de ingrosare la prepararea gemurilor, pudding-urilor sau smoothie-urilor.

3. Hering afumat
Tonul este o sursa importanta de acizi grasi omega-3. Insa, poate fi contaminat cu mercur, substanta destul de periculoasa, mai ales pentru copii. Sardinele si ansoa sunt si ele sanatoase, traiesc putin, deci au putine sanse sa fie contaminate cu vreo substanta periculoasa. Totusi, au un miros puternic de peste, ceea ce nu e pe placul tuturor. Solutia de mijloc este heringul, care poate fi consumat afumat, de exemplu. El are si un gust placut, este sanatos si are un nivel redus de mercur.

4. Ulei de masline extravirgin
Ulei de mascine este foarte sanatos, gratie grasimilor mononesaturate care regleaza nivelul insulinei din organism si chiar scad colesterolul. In plus, continutul bogat de polifenoli, fac din uleiul de masline un ajutor de nadejde impotriva cancerului si a bolilor inflamatorii.

Citeste si: La asta nu te-ai fi gandit. Uite ce efect are statul pe scaun asupra posteriorului tau

5. Cafea
Cafeaua reduce riscul de cancer, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare si chiar a Alzheimerului. Pe langa aromata ceasca de cafea a fiecarei dimineti, mai poti folosi boabele macinate la prajituri, sosuri si chiar burgeri.

6. Teff
Daca ai gustat si ti-a placut quinoua, teff-ul iti va placea si mai mult. Aceste seminte exotice ale plantei denumite iarba dragostei au mai mult calciu decat orice alte cereale sau seminte. Le poti folosi in supe sau la prepararea painii de casa.

Citeste si: SOCANT. Smantana si laptele din magazin pot contine CRETA si GIPS

7. Migdale
Adevarul e ca orice tip de seminte este sanatos, insa migdalele au o particularitate. Rezista mai mult pe raft fara sa rancezeasca. In plus, au fibre si calciu mai mult decat “suratele” lor. In plus, gustul versabil, le face potrivite atat pentru preparatele dulci, cat si pentru cele sarate.

8. Varec
Aceasta alga marina poate fi considerata cel mai sanatos aliment pe care nu-l mananci. Varecul este o alga maronie, bogata in calciu, vitamina A, C si iod. Este benefica pentru creier, ajuta la stimularea digestiei si combaterea constipatiei.

sursa: sfatulparintilor.ro





Adauga un comentariu