Diete si regimuri

Ingrediente naturale foarte toxice

Publicat: 09 ian. 2019

Etichete ca "natural" sunt puse de regula pe unele produse doar pentru a ne convinge sa dam banii pe ele. Se poate vehicula ca produsele sunt sanatoase, dar nu este absolut necesar acest lucru. Iata cateva ingrediente "naturale" pe care ar trebui sa le eviti cu orice pret:

Caragenan – Probabil te gandesti ce ingredient este acest caragenen. Ei bine, este un ingredient natural derivat din alge, care este utilizat in tone de alimente etichetate natural si organic. Este folosit pentru ajuta la mentinerea alimentelor proapete. Problema acestui ingredient? Este strans legat de inflamatii si de boli ca IBS, artrita reumatoida si ateroscleroza. Caragenan este cel mai des intalnit in produsele lactate, asa ca, citeste eticheta mai des. 

Caramelul colorant – Caramelul de pe merele caramelizate are o culoare maro. De fapt, colorantul caramel folosit in sucuri nu exista. De ce este atat de daunator acest ingredient? Acesta determina un produs secundar numit 4-MI, care este cunoscut drept cancerigen. Multi producatori de sucuri lucreaza la minimizarea si eliminarea acestul ingredient, dar, mai bine verifica tu etichetele inainte sa iei produsul acasa. 

Uleiul de palmier – Otrava oricarui ecologist. Uleiul de palmier este inlocuitorul multor uleiuri vegetale partial hidrogenate. Studiile arata ca uleiul de palmier este daunator pentru inima ta. Acest ingredient este cel mai adesea intalnit in biscuiti, prajiturele si alte produse de patiserie. Asa ca, citeste eticheta!

Suc de trestie evaporat – Este de fapt esenta de zahar alb rafinat, nu este suc. Procesul prin care trece acest suc de trestie elimina orice valoare nutritiva si este intalnit cel mai adesea in sucurile care se doresc a fi 100% naturale. 

Suc de fructe concentrat – Sunt niste produse ieftine si gustoase, dar foarte toxice, pentru ca sunt create cu adaos de zahar si umplute cu calorii goale. Mai degraba iti cumperi singura fructe si le storci acasa sau pur si simplu mananci fructe proaspete, decat sa iti cumperi astfel de sucuri "naturale".

Fructoza din sirop de porumb – Este cel mai rau dintre cele mai grave. HFCS este un ingredient natural folosit ca indulcitor. Acesta ofera calorii goale si promoveaza obezitatea. Este strans legat de bolile de inima si leziuni ale creierului. In 2008, FDA a decis ca, din cauza procesului puternic de industrializare, care este folosit pentru a crea HFCS, etichetarea acestui ingredient "natural" a fost inselatoare.loading...

Adauga un comentariu