Culinar

Ingrediente pentru cartofii țărănești. Rețeta lui Radu Anton Roman

Publicat: 09 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ingrediente pentru cartofii țărănești. Rețeta lui Radu Anton Roman

Rețeta sa de cartofi țărănești este este simplă şi tradiţională.

„De la ardeleni ştiu face argeşenii cartofii, aşa, cu rânduieli încete, amânat”, ne-a lăsat scris regretatul Radu Anton Roman, cel mai mare gastronom dintre ziariști și cel mai mare ziarist dintre gastronomi, în cartea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti.”

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 2-3 cepe
  • 1 ceşcuţă cu ulei
  • sare după gust

Mod de preparare:

„Fierbi cartofii în coajă, tăiaţi pe jumătate, în apă sărată, dar cât să nu crape, apoi îi laşi să se răcească. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în destul de mult ulei. Când s-au răcit cartofii, îi cureţi de coajă, îi tai bucăţi sau felii rotunde şi îi prăjeşti în ceapă. Când s-au rumenit puţin (dar nu învârţi pentru că se sfărâmă), îi potriveşti de sare şi îi laşi deoparte să mai «tragă» din grăsime. Sunt la fel de potriviți dacă-i servești ca garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător” (Radu Anton Roman).

Adauga un comentariu