Patronul de la Diamond Ballroom, un cunoscut restaurant din Iași, trebuie să „doneze” profitul de la o nuntă, după ce a fost verificat de autorități – FOTO
Guliile murate sunt uşor de pregătit şi ideale în sezonul rece. Au un gust plăcut şi se potrivesc de minune la piureuri şi fripturi.
Într-o cratiţă, încălzeşte o treime din apă. Adaugă sarea şi foaia de dafin şi amesteca până când toată sarea se dizolvă. Ia apa de pe foc şi lasă să se răcească la temperatura camerei. Când s-a răcit, adauga oţetul şi restul de apă.
Taie guliile şi sfecla în fâşii groase. Aranjează guliile, sfecla şi usturoiul feliat într-un borcan şi toarnă saramura. Acoperă şi lasa la temperatura camerei, timp de o săptămână. Când sunt gata, guliile pot fi date la frigider şi consumate. Guliile murate se servesc la diverse preparate din carne şi garnituri de legume.