Culinar

Ingrediente pentru îngheţată de fructe, făcută în casă

Publicat: 14 iul. 2020

Inghetata este desertul favorit al verii, atât pentru copii, dar mai ales pentru adulţi. Cea mai bună îngheţată este însă cea preparata în casă, din ingrediente naturale. Aşadar răsfaţă-ţi familia vara aceasta cu o îngheţată delicioasă din fructe, pe care o poţi prepara în doar câteva minute.

 Ingrediente:

  • 1 cana de piure de zmeură
  • 1 cana de piure de caise
  • 1 cana de piure de prune
  • 3 banane mici, bine coapte
  • suc proaspăt de lămâie

Mod de preparare:

Piureurile de fructe le poţi obţine foarte uşor prin blenduirea fructelor şi apoi strecurarea lor pentru eliminarea sâmburilor (în special în cazul zmeurei), dar şi cojilor inestetice de prune. În trei boluri separate adauga piureurile de fructe şi mparte zeama de lămâie în mod egal. Amestecă bine. Pasează apoi bananele şi adăugă câte o banană bine pasata în fiecare piure. Amestecă până la omogenizare. Opţional, dacă doreşti să iasă mai dulce, mai poţi adăuga puţină miere sau îndulcitor.

În forme speciale pentru îngheţată pe băţ adaugă mai întâi câte un strat din piureul de caise. Adaugă apoi, cu grijă pentru a nu se amesteca, câte un strat din piureul prune şi la final pe cel de zmeură.

Introdu un băţ pentru îngheţată în mijloc şi pune formele în congelator, peste noapte. Serveşte îngheţata simplă sau alături de fructe proaspete în zilele caniculare de vară.

Adauga un comentariu