Culinar

Ingrediente pentru lasagna cu ragu de curcan

Publicat: 11 mai 2020

Această reţetă presupune timp şi muncă, dar gustul desăvârşit al sosului ragu merită efortul. Lasagna, un preparat perfect pentru mesele în familie, bun şi pentru pachetul de a doua zi.

Ingrediente lasagna cu ragu de curcan:

Pentru umplutură:

1 pachet foi de lasagna, fără fierbere

Pentru sosul Bechamel:

100 g unt
650 ml lapte
100 g făină
sare, piper nucşoară, opţional

Pentru sosul ragu:

700 g carne tocată de curcan
1 ceapă
1 morcov
3 linguri ulei
2 linguri vin
6 roşii cherry
500 ml suc de roşii
100 g parmezan
1 crenguţă busuioc
sare, piper
ulei, pentru uns

Mod de preparare:

Pentru sosul ragu, cureţi ceapa şi morcovul, le tai şi le căleşti în ulei 3-4 minute, apoi adaugi carnea tocată şi laşi să fiarbă, amestecând constant până scade apa. Torni vinul, sucul de roşii, presari sare şi piper, după gust şi mai laşi să fiarbă, acoperit, până scade uşor sosul şi opreşti focul.

Pentru sosul Bechamel, topeşti untul într-o cratiţă, torni laptele combinat cu făina şi amesteci pentru a se încorpora şi a nu se forma cocoloaşe.
Adaugi sare, piper şi, opţional, nucşoară rasă, după gust. Laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând constant, până se îngroaşă sosul. Dai deoparte şi laşi la răcorit.

Pui într-o tavă unsă cu ulei un strat de sos Bechamel, apoi un strat de foi de lasagna, jumătate din sosul ragu, 50 g de parmezan ras, un strat de sos Bechamel, din nou un strat de foi de lasagna, restul de sos ragu, parmezanul rămas, un strat de foi de lasagna şi restul de sos Bechamel. Pui peste lasagna roşiile cherry tăiate jumătăţi şi crenguţa de busuioc. Dai lasagna la cuptor până se rumeneşte uşor.
Adauga un comentariu