Culinar

Ingrediente pentru plăcintă dobrogeană

Publicat: 19 iun. 2020

Ce zici de o plăcintă, preparată după o reţetă tradiţională dobrogeană, care se face rapid şi nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente? Acest deliciu culinar este numai bun de degustat între mese sau chiar la cină.

Ingrediente:

4 ouă
500 g smântână
300 g unt
1 pachet de foi de plăcintă
500 g brânză telemea

Mod de preparare:

Foile de plăcintă se decongelează, fiind lăsate la temperatura camerei. Între timp, brânza este dată prin răzătoare. Topim untul şi îl lasăm se se răcească, după care se ia câte o foaie de plăcinte, se întinde pe masa de gătit şi se unge cu unt. Peste ea mai adăugaţi o foaie, se unge şi aceasta cu unt, apoi peste cele două puneţi un strat subţire de smântănă şi încă un strat generos de brânză, notează wowbiz.ro.

Foaia se rulează până faceţi un sul, apoi îndesaţi sulul, ca şi cum ar fi un acordeon desfăşurat. Repetaţi această procedură cu toate foile din pachet, apoi puneţi-le într-o tavă unsă cu ulei. Sulurile se pun în tavă, aşezate unul lângă altul. Untul topit care a mai rămas trebuie folosit pentru ungerea întregii plăcinte realizate din suluri compacte.

Comentarii
  • 500 de grame de smintina si 300 de grame de unt??? Sinteti nebuni??? Asta e reteta pentru bugetari si pensionari speciali, nu pentru oameni normali!!!

Adauga un comentariu