Culinar

Ingrediente pentru prăjitura cu cireşe şi cremă de cocos

Publicat: 02 iun. 2020

Când vremea de afară nu te îndeamnă să ieşi la o plimbare, iar pofta de dulce îţi dă târcoale, încearcă acest desert parfumat cu cireşe proaspete. Blatul pufos şi crema dulce de cocos îţi va alinta papilele gustative.

Ingrediente pentră prăjitura cu cireşe şi cremă de cocos:

Pentru blat:

  • 175 g unt
  • 175 g zahăr
  • 175 g făină tip 000
  • 3 ouă
  • 3 linguriţe lapte
  • 100 g fulgi de nucă de cocos

Pentru stratul de cireşe:

  • 400 g cireşe fără sâmburi
  • 100 g zahăr
  • 12 g amidon
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 60 ml apă

Pentru cremă:

  • 50 ml cremă vegetală din nucă de cocos
  • 400 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră vanilat
  • 4 linguri fulgi de cocos

Mod de preparare:

Mixează untul cu zahărul, apoi adaugă câte un ou şi mixează după fiecare. Încorporează făina, apoi laptele şi 50 g fulgi de cocos. Toarnă compoziţia într-o formă de tort, cu 26 cm diametru şi cu pereţi detaşabili. Coace blatul 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Lasă-l la răcit 10 minute, apoi scoate-l din tavă.

Pentru stratul de cireşe: pune toate ingredientele într-o crăticioară şi lasă-le să fiarbă la foc mic, până ce fructele devin moi, iar amestecul se îngroaşă. Lasă dulceaţa obţinută la răcit. Dacă îţi doreşti o consistenţă asemănătoare cu marmelada, poţi trece fructele prin blender, apoi să le mai fierbi 5-8 minute.

Prepară crema astfel: mixează crema de cocos cu brânza mascarpone şi cu zahărul vanilat până ce obţii o cremă fină. Adaugă fulgii de cocos şi amestecă. Taie blatul de tort în trei straturi. Aşază pe stratul de jos dulceaţa de cireşe, iar pe al doilea şi al treilea strat întinde crema de cocos. Presară deasupra fulgii de cocos rămaşi.





Adauga un comentariu