Culinar

Ingrediente pentru prăjitura cu mure

Publicat: 16 iul. 2020

Prăjitura cu mure este uşoară şi răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară. În plus este aromată şi uşor de preparat, fiind perfectă atât pentru o petrecere cât şi pentru o gustare alături de cafea.

Ingrediente:

  • 3 căni de mure proaspete
  • 2 linguri zahăr alb
  • 1 lingura extract de vanilie

Pentru aluat:

  • 160g faina
  • 150g zahăr
  • 60g faină de migdale
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 linguriţa sare
  • 1/8 linguriţa scorţişoară
  • 240ml lapte
  • 7 linguri unt
  • 3-5 linguri fulgi de migdale (sau după gust)

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 175 C. Într-un castron încăpător adauga murele, cele două linguri de zahăr şi extractul de vanilie. Amestecă totul bine şi lasă-le la temperatura camerei timp de 15-20 de minute. Într-un alt bol amesteca faină, zahărul, faină de migdale, zahărul pudră, sarea, scorţişoară şi praful de copt. Amestecă bine. Adaugă treptat laptele şi amesteca bine până obţii o compoziţie omogenă.

Topeşte 6 linguri de unt şi adaugă-l în tavă pentru copt, având grijă să îl întinzi pe toată suprafaţa. Toarnă apoi aluatul peste şi întinde-l uşor pentru a nu se amesteca cu untul. Ai grijă ca aluatul să fie uşor ridicat pe margini (aproximativ 2 cm înălţime).

Presara deasupra murele şi picura sosul lăsat de acestea peste, având grijă să fie distribuit cât de cât uniform. Coace prăjitura la foc mediu timp de o oră.

Între timp, adauga untul rămas într-o tigaie şi pune-l la topid. Adaugă peste acesta fulgii de migdale şi căleşte-i până devin uşor maronii. Când prăjitura este coapta, presara migdalele deasupra. Prăjitura cu mure se serveşte rece, alături de o lingură de iaurt sau de frişcă.

 





Adauga un comentariu