Culinar

Ingrediente pentru reţeta de ciorbă de fasole cu afumătură

Publicat: 23 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ingrediente pentru reţeta de ciorbă de fasole cu afumătură

Ai poftă de o ciorbă delicioasă, ca la mama acasă? Îţi sugerăm această reţetă de ciorbă de fasole cu afumătură, săţioasă şi numai bună de servită la prânz cu salată de ceapă roşie, mărar şi puţin oteţ. Combinaţia de gusturi de te cuceri!

Ingrediente pentru reţetă de ciorbă de fasole cu afumătură:

  • 500 g ciolan afumat
    500 g smântână grasă
    5 ouă
    cartofi
    morcov
    ţelină
    ceapă
    ardei gras
    păstârnac
    sare şi piper

Mod de preparare reţetă de ciorbă de fasole cu afumătură:

Ciolanul fiert şi afumat se taie cubuleţe. Într-o oală se pune puţin ulei şi se adaugă legulele tăiate mărunt pentru a fi călite. După ce morcovul, ţelina, ceapa, ardeiul şi păstârnacul se călesc, adaugă bucăţile de ciolan în oală şi ţine pe foc alte 10 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Adaugă apoi apă peste toată compoziţia şi lasă la foc mediu. Taie cartofii cubuleţe şi adaugă-i în ciorbă. Lasă la fiert aproximativ 20 de minute.

În timp ce zeama fierbe, separă ouăle şi adaugă gălbenuşurile peste smântână. Amestecă bine şi încorporează compoziţia obţinută în ciorbă şi mai lasă la fiert încă 20 de minute. Reţeta de ciorbă de fasole cu afumătură este gata şi poate fi servită cu mărar şi ceapă roşie.

Adauga un comentariu