Culinar

Ingrediente pentru supă cremă de conopidă cu bacon

Publicat: 14 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ingrediente pentru supă cremă de conopidă cu bacon

Un deliciu culinar, extrem de sănătos, este supa cremă de conopidă cu un gust desăvârşit dat de baconul prăjit. Reţeta se prepară rapid şi este foarte săţioasă. O poţi consuma la masa de prânz sau la cină.

Ingrediente pentru supă cremă de conopidă cu bacon:

  • 1 conopidă
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 50 ml smântână
  • 100 g gorgonzola
  • 50 g bacon
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • sare
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Spală bine conopidă şi pune-o la fiert bucheţele, desfăcută, în apă cu sare. Lasă pe foc până când se înmoaie, apoi scoate-o într-o strecurătoare. După ce s-a scurs bine, adaugă buchetele de conopidă fierte într-un blender şi mixează până când obţii un piure. Separat, într-o tigaie, incinge uleiul şi căleşte baconul tăiat felii. Se lasă deoparte.

Într-un bol, adaugă laptele şi amestecă-l cu făina. Topeşte untul şi pune-l peste compoziţia cu lapte. Încorporează totul în supa obţinută în blender şi pune pe foc amestecând continuu până începe să se îngroaşe.

Bate bine ouăle cu smântâna şi pune-le peste supa cremă. Adaugă baconul călit şi cubuleţe de gorgonzola deasupra fiecărei farfurii de supă de conopidă, atunci când o serveşti şi presară pătrunjel verde tocat.

Adauga un comentariu