Un deliciu culinar, extrem de sănătos, este supa cremă de conopidă cu un gust desăvârşit dat de baconul prăjit. Reţeta se prepară rapid şi este foarte săţioasă. O poţi consuma la masa de prânz sau la cină.
Spală bine conopidă şi pune-o la fiert bucheţele, desfăcută, în apă cu sare. Lasă pe foc până când se înmoaie, apoi scoate-o într-o strecurătoare. După ce s-a scurs bine, adaugă buchetele de conopidă fierte într-un blender şi mixează până când obţii un piure. Separat, într-o tigaie, incinge uleiul şi căleşte baconul tăiat felii. Se lasă deoparte.
Într-un bol, adaugă laptele şi amestecă-l cu făina. Topeşte untul şi pune-l peste compoziţia cu lapte. Încorporează totul în supa obţinută în blender şi pune pe foc amestecând continuu până începe să se îngroaşe.
Bate bine ouăle cu smântâna şi pune-le peste supa cremă. Adaugă baconul călit şi cubuleţe de gorgonzola deasupra fiecărei farfurii de supă de conopidă, atunci când o serveşti şi presară pătrunjel verde tocat.