Magazin

Ingrediente-surpriza. Produsele alimentare contin substante folosite la detergenti sau vopsea

Publicat: 03 feb. 2014

Ce au in comun chipsurile si detergentii de toaleta? Multe dintre produsele pe care le consumam contin resturi animale, precum gelatina. In plus, ingrediente care sunt folosite in alimente pot fi gasite si in detergenti sau substante pentru dezghetarea pistelor de pe aeroporturi.

Celuloza, materia prima din care este fabricata hartia, face parte din ingredientele folosite la fabricarea produselor lactate, cum ar fi cascavalul, iaurtul sau inghetata. Pe eticheta puteti identifica celuloza cu denumirea de E460i sau E460ii, scrie digi24.ro. Producatorii o folosesc pe post de stabilizator. Nu are valoare nutritiva, iar cantitati mari din acest tip de ingredient pot duce la senzatia de balonare. Pe termen lung, colonul poate fi afectat.

Citeste si: Alimentele care pot fi TOXICE daca le consumi CRUDE

Sunteti dezgustati de gandaci? Aflati ca majoritatea ingredientelor de culoare rosie contin o o substanta produsa dintr-o specie denumita cosenila. Insecta este inecata, uscata, iar apoi la temperaturi foarte inalte se extrage un colorant rosu. Îl gasiti in inghetata, suc, iaurt, bombonele sau chiar in rujuri. Fiti atenti la tot ce contine E120, carmin sau cosenila pe eticheta.

Prezenta in orice conserva sau prajitura, dar si in multe medicamente, gelatina este obtinuta din piele de porc sau de vita si resturi de oase. De cele mai multe ori oasele sunt fierte pentru mult timp si la temperaturi extrem de mari, pana cand este extras colagenul din zeama de oase.

Citeste si: 5 alimente care au cu adevarat proprietati de detoxifiere a organismului

Ati auzit vreodata de propilenglicol? Este folosit pentru a dezgheta pistele aeroporturilor din intreaga lume. In plus, il regasim ca ingredient principal in vopsele, geluri de dus sau paste de dinti, dar si in inghetata sau in tigarile electronice.

Pe langa o multime de substante chimice, guma de mestecat contine si lanolina. Cunoscuta ca si un emolient excelent al pielii, lanolina este de fapt o substanta secretata de glandele sebacee ale oilor.

Iar chipsurile, atat de iubite de copii, contin bisulfit de sodiu sau E222. Producatorii il folosesc pentru a creste valabilitatea acestor produse. TBisulfitul de sodiu este folosit nu doar de fabricantii de chipsuri, ci si de cei care fabrica produse de curatenie.

Citeste si: Top 10 alimente care pot produce cancer

Ingrediente ciudate sunt folosite si de producatorii de bere. Aspectul galben si stralucitor al multor sortimente este dat de un clei special obtinut din vezici de peste.



loading...

Adauga un comentariu