Frumusete

Ingrijirea gatului

Publicat: 29 dec. 2011
7

Cutele care apar pe gat nu sunt neaparat un semn al imbatranirii. Ele pot aparea si la persoanele tinere. Cauzele pot fi constitutionale, dar si ca urmare a unei neglijente de ingrijire. Gatul trebuie ingrijit ca si fata. Etapele ingrijirii gatului includ: curatirea, masajul, exercitii speciale de gimnastica, machiajul.

1. Curatirea pielii gatului
Se va folosi apa si sapunul, fara a face abuz. Daca pielea este uscata o vom curata doar cu demachiant, evitand la dus folosirea sapunului in aceasta regiune.

2. Masajul gatului 
Se efectueaza invers decat cel al fetei, adica de sus in jos. La masaj se vor folosi creme nutritive. Ceafa trebuie bine masata; adesea grasimea se acumuleaza la ceafa.

3. Machiajul gatului.
Daca se foloseste fond de ten, se va machia gatul in acelasi timp cu fata. Daca pielea gatului este deshidratata, se vor aplica comprese cu decoct de nalba , urmate de unmasaj cu o crema hidratanta. O data pe saptamana vom aplica o masca de galbenus de ou, evitandu-se folosirea mastilor astringente.

Deoarece gatul implica o ingrijire speciala, care sa-i asigure elasticitatea, se recomanda folosirea cremelor care contin substante active.

Adauga un comentariu