Eveniment-Social

Ingrijitoare cu facultate, la Spitalul de Copii

Publicat: 06 ian. 2014
1

Un post de ingrijitoare la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi a fost ocupat timp de patru luni de o tanara absolventa de studii superioare. Ieseanca primea o leafa de 850 lei net pentru munca de jos din spital. Nu si-a gasit un loc de munca in domeniu dupa ce a terminat facultatea si a fost nevoita sa accepte orice slujba.

„Tanara cu studii superioare a lucrat patru luni la sectorul comun din spital, spala scarile. A fost nevoita sa accepte acest loc de munca pentru a se intretine. Nu avea alta posibilitate. De putin timp a plecat pe un post de infirmiera la Spitalul de Neurochirurgie pentru ca primea un spor mai mare la salariu. Bineinteles ca a participat la un concurs”, a declarat dr. Radu Terinte, manager la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi. Tanara nu a fost singura angajata din spital cu studii superioare pe un post inferior.

„Avem registratori medicali cu studii superioare. Ori de cate ori am organizat concurs pentru registrator medical, a fost concurenta foarte mare, chiar si cate 12 candidati pe un post. Pentru un astfel de post nu se cer studii superioare, iar salariul depinde de vechimea in munca”, a spus managerul unitatii medicale. Anul trecut, conducerea spitalului a solicitat de la Ministerul Sanatatii deblocarea unui numar de 14 posturi, de asistent medical si registrator medical, dar au fost aprobate doar patru, pentru care urmeaza sa se organizeze concurs.

Adauga un comentariu