Eveniment-Social

Ingrijorare in randul bolnavilor de hepatita. Ce se intampla cu tratamentul acestora

Publicat: 01 feb. 2018
1

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice (APAH-RO) atrage atentia asupra schimbarilor care au loc la nivelul institutiilor cu atributii in sistemul medical si spera ca acest lucru sa nu afecteze continuitatea tratamentului pentru pacientii cu hepatita C. Acesti bolnavi primesc acel tratament fara interferon care are rezultate exceptionale. Tratamentul este introdus de scurt timp in Romania si medicii sunt foarte multumiti de rezultate obtinute in urma administrarii terapiei interferon free.

Citeste si : Aproape 600 de bolnavi au primit tratamentul fara interferon si s-au vindecat de o boala grava. Zilnic un iesean este diagnosticat cu aceasta maladie

"Ne dorim ca aceste schimbari sa nu se materializeze în probleme majore pentru pacientii români. În ceea ce priveste problematica hepatitei C, desi mai sunt câteva luni pâna la încheierea actualului contract cost-volum-rezultat pentru tratamentul cu interferon free, vrem sa atragem atentia asupra nevoii de continuitate. În anii anteriori au existat perioade de pauza în asigurarea tratamentului, pauze cauzate tocmai de întârzierile înregistrare în aplicarea procedurilor de negociere a noilor contracte. Având în vedere faptul ca în luna septembrie a anului trecut a existat în cadrul CNAS (Casei Nationale de Asigurari de Sanatate -n.r.) initiativa de modificare a reglementarilor privind contractele cost-volum-rezultat ar fi util sa cunoastem intentiile autoritatilor pe acest subiect", a declarat Marinela Debu, presedintele Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice.

Reprezentantii bolnavilor diagnosticati cu aceasta boala spun ca este neecsara implementarea unui sistem in care sa existe mai multi castigatori, astfel incat sa nu mai existe situatii in care anumiti pacienti sa nu aiba acces la terapiile inovatoare. De asemenea, presedinta APAH-RO a precizat ca procedura de negociere trebuie initiata in timp util ca sa nu existe perioade in care pacientii sa nu aiba acces la terapiile inovatoare, iar contractele sa fie incheiate pe perioade mai lungi, peste un an, pentru a exista predictibilitate in ceea ce priveste accesul la tratament.  

Citeste si : Medicii sunt cu ochii cat cepele la acesti pacienti. O greseala minora ii poate costa zeci de mii de euro

 

Adauga un comentariu