Eveniment-Social

INGRIJORATOR. Guvernul USL subtiaza bugetul pentru Iasi. Vezi documentul

Publicat: 13 nov. 2013
1
Bugetul publicat astazi de Ministerul de Finante arata un lucru extrem de ingrijorator pentru judetul Iasi. Astfel, Guvernul USL a alocat fie aceleasi fonduri ca anul trecut pentru anumite segmente, fie mai putine. Cel mai elocvent exemplu este anexa care include sumele defalcate pentru taxa pe valoarea adaugata pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale unde, in acest an, s-au alocat doar 11.013.000 de lei, mai putine decat anul trecut, vizibil sub alocarile financiare ale Guvernului Boc, atunci cand au fost chiar si de peste 17 milioane de lei. Acelasi lucru este valabil si in cazul cheltuielilor descentralizate la nivelul judetului, unde este un minus de aproape 6 milioane lei fata de anul trecut.
„O analiza scurta a cifrelor din 2010 in prezent ne arata ca Guvernarea USL nu a adus nici un plus semnificativ judetului nostru. Pana acum am auzit de nenumarate ori faptul ca Iasul este vitregit de catre Guvern, ca iesenii au fost tratati cu indiferenta de catre PDL si ca Guvernul USL va aloca de la bugetul statului fonduri semnificative pentru noi, urmand ca viata iesenilor sa devina mai buna datorita proiectelor si sustinerii executivului.
Pe langa faptul ca pana acum nu s-a vazut nici un ban pentru proiectele Iasului, constatam ca bugetul pentru anul 2014 este aproape la nivelul anului trecut si de cele mai multe ori, cu mult sub nivelul alocarilor venite din partea guvernelor PDL. Mai mult, estimarile prognozate in bugetul din 2013 pentru anul viitor nu au fost atinse de catre USL la nici un capitol prezent in bugetul national consolidat.
De exemplu, pentru drumuri, anul trecut erau prognozate alocari de 11.452.000 de lei, iar pentru echilibrarea bugetelor locale 62.709.000 de lei. Chiar si la acest nivel, care nu aduce nimic in plus Iasului, sa nu uitam ca bugetul s-a construit pe spatele unei tari impovarate de taxe si unde Guvernul USL inventeaza impozite si taxe noi. Acest buget este unul tipic pentru stanga socialista, bazat pe introducerea a peste 30 de noi impozite si taxe, pe marirea unora existente si pe aruncarea in ochii electoratului a unor majorari de salarii si pensii care, fie vor fi suportate de mediul de afaceri, fie vor fi omorate de scumpirile prognozate pentru anul viitor.
Chiar si aparenta majorare a salariului minim inseamna impozite majorate pentru angajatori si bani in plus la bugetul statului, respectiv aproape 70 de milioane de Euro. Taxarea si taierea investitiilor majore este singura strategie a USL pentru cresterea veniturilor bugetare.
Iesenii invata din plin lectia pe care liderii locali ai USL ne-o predau din spatele scaunelelor lor caldute si prin tacerea in care se complac de ceva vreme. Liderii USL de la Iasi sa iasa sa ne explice unde sunt proiectele promise, de ce se majoreaza impozitele si taxele si de ce Iasul nu a primit mai multi bani de la bugetul statului, asa cum s-a promis”, spune deputatul iesean Petru Movila.
Vezi aici ce buget este alocat Iasului de Guvernul USL 
Adauga un comentariu