Eveniment-Social

Ingrijorator. Iata cele mai poluate zone din oras

Publicat: 03 feb. 2016
1

@ Traficul rutier masiv din municipiu continua sa fie cel mai mare factor de poluare @ In anumite zone din oras, lucrurile par ca au scapat de sub control @ O parte din cartierele din oras au devenit extrem de poluate, insa autoritatile nu au reusit sa ia nicio masura pentru ca situatia sa fie readusa la normal

Un raport al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) a aratat ca, la nivelul municipiului, unele zone continua sa fie tot mai poluate. Este vorba de acele zone unde traficul rutier este ridicat si unde nimeni nu poate tine fenomenul sub control. Factorii de poluare ce au depasit valorile admise de lege sunt pulberile in suspensie, iesenii fiind nevoiti sa respire din ce in ce mai mult praf. Cele mai afectate zone ale orasului sunt Podu de Piatra, Tatarasi, dar si zona Tomesti. In aceste zone s-au inregistrat frecvent depasiri ale valorilor normale de cateva zeci de ori intr-un an. Acest lucru se datoreaza in special traficului auto, lucrarilor de reabilitare a liniilor de tramvai, dar si lucrarilor de igienizare a strazilor si santierelor de constructii. Si asta nu e tot. Si materialele folosite de societatea Veolia pentru incalzirea locuintelor par a nu respecta conditiile de mediu.

„Statia Podu de Piatra din Bulevardul N. Iorga– statie de trafic, amplasata în zona de trafic greu, respecta criteriile impuse de legislatie. Poluantii monitorizati sunt cei specifici activitatii de transport. În luna decembrie 2015, pentru indicatorul particule în suspensie PM10, determinat gravimetric, au fost înregistrate 3 depasiri ale valorii limitei zilnice pentru protectia sanatatii umane. Cauza depasirilor tine de traficul rutier, arderile de combustibil pentru încalzirea populatiei corelate cu conditiile meteo nefavorabile dispersiei poluantilor, respectiv calm atmosferic sau ceata”, se arata in raportul Agentiei de Mediu. Si culmea, in alte zone, masuratorile nu au mai avut cum sa fie efectuate, din cauza ca aparatura folosita s-a defectat. „Statia Bosia Ungheni a fost închisa în luna decembrie, deoarece instalatia de climatizare este defecta, iar în statia Decebal – Cantemir analizorul a fost închis deoarece necesita interventie service, iar statia Copou – Sadoveanu, începând cu 5 noiembrie 2015, a fost relocata în satul Aroneanu, comuna Aroneanu. Momentan, statia este închisa din motive tehnice”, se mai arata in raportul Agentiei pentru protectia Mediului Iasi.

Comentarii
  • La Tomesti puberile vin mai ales de la CET-ul din Holboca. Pentru ca Veolia nu utilizeaza mereu sistemele de filtrare a cenusii si reziduurilor de ardere. Pentru ca daca le-ar utiliza non-stop ar scadea randamentul centralei… De-aia!

Adauga un comentariu