International

INGROZITOR! Atentat sinucigas la o nunta din Turcia! Cel putin 30 de persoane au murit!

Publicat: 21 aug. 2016
Cel putin 30 de persoane au murit, iar alte 94 au fost ranite, seara trecuta, intr-o explozie produsa la o nunta in Gaziantep, in sudul Turciei, aproape de frontiera siriana, transmit agentiile internationale de presa, care citeaza un bilant in crestere difuzat de biroul guvernatorului local. Agentia EFE preia totodata un comunicat al presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care indica gruparea Stat Islamic (Daesh) ca „probabil” autor al atentatului.
„Vreau sa subliniez inca o data ca nu exista nicio diferenta intre tentativa de lovitura de stat din 15 iulie, in care am pierdut 240 de cetateni, comisa de FETO (reteaua predicatorului auto-exilat Gulen, pe care guvernul o denumeste FETO – Organizatia Terorista Fethullah Gulen, potrivit siglei in limba turca – n.r.), intre PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat organizatie terorista de catre Turcia, SUA si UE – n.r.), care numai in ultima luna a ucis 70 de membri ai fortelor de securitate (…) si atentatul din Gaziantep, probabil comis de catre Daesh”, arata comunicatul sefului statului turc.
Acesta asigura ca astfel de provocari nu vor reusi sa compromita unitatea, convietuirea si fraternitatea din tara. Premierul turc, Binali Yildirim, a condamnat de asemenea atentatul intr-un comunicat in care cere natiunii „rabdare si tarie”, transmite EFE, iar vicepremierul Mehmet Simsek a subliniat „convietuirea” diverselor grupuri etnice, precum turcii, kurzii si arabii, in Gaziantep, oras situat la circa 50 de kilometri de frontiera cu Siria, laudand raspunsul populatiei care s-a pozitionat imediat impotriva atacului. Formatiunea pro-kurda Partidul democratic al poporului (HDP) a indicat intr-un comunicat ca mirii de la nunta care a fost tinta atentatului erau membri ai sai.


loading...

Adauga un comentariu