Magazin

INGROZITOR! Obezitatea l-a distrus. Cum si-a trait ultimii ani din viata – FOTO

Publicat: 18 ian. 2015
In cazul in care ati crezut ca viata unei persoane afectate de obezitate este usoara, ei bine, va inselati amarnic. O serie de fotografii publicate de jurnalistii straini arata cat de mult este afectata viata acestor persoane si cat de mult au de suferit membrii familiilor acestora. Datele arata ca 69% dintre americani, cu varste de peste 20 de ani, sunt supraponderali, iar 35.1% sufera de obezitate. Aceste persoane prezinta un risc ridicat de a suferi de diferite boli si de a muri in urma unui stop cardiac, atac cerebral, diabet, apnee in timpul somnului si diferite forme de cancer. La nivel mondial, aproximativ 3.4 milioane de adulti mor in urma complicatiilor generate de greutatea excesiva.
Barbatul din imagini se numeste Garcia. Acesta i-a permis fotojurnalistei Lisa Krantz si reporterului Jessica Belasco, specializat in probleme de sanatate si sfaturi medicale sa-l monitorizeze timp de patru ani, incepand din 2010. In acest mod, cele doua ziariste au reusit sa surprinda pretul urias platit de oamenii care sufera de obezitate. In anul 2000, Garcia a fost supus unei operatii de bypass gastric. A reusit sa slabeasca, insa, treptat, s-a ingrasat din nou. 
„Viata mea este o lista intreaga de precautii. Operatia te ajuta sa slabesti, insa nu te invata cum sa mananci pentru a te mentine. Oamenii cred ca este un fel de solutie miraculoasa. Am o veste pentru toti cei ca mine. Daca vrei sa reusesti trebuie sa depui eforti”, a spus barbatul. In 2012, Garcia a fost operat pentru a-i fi inlocuiti ambii genunchi cu proteze speciale, dupa ce oasele i-au fost distruse de greutate. In timpul procedurii a slabit destul de mult, insa complicatiile ulterioare au dus la depresie, lipsa de miscare, Garcia continuand sa-si caute alinarea in mancare. Pana in 2014, barbatul a revenit la greutatea initiala.
„Ma indop pentru ca mancarea nu ma respinge. Adevarul acum este ca mancarea a ajuns sa ma respinga, intrucat ma ucide. Ma va respinge pana in punctul in care imi va lua viata, daca nu sunt atent”. In 2014, la data de 8 decembrie, Garcia a inceput brusc sa nu mai poata respira si s-a prabusit pe un scaun. Paramedicii au fost solicitati sa intervina, insa a fost prea tarziu. Barbatul a murit pana la interventia echipajelor. Nici pana in prezent medicii nu au reusit sa identifice cauzele mortii.
Adauga un comentariu