News Flash:

INGROZITOR! Rasturnare de situatie in scandalul momentului! Ce s-a descoperit la una dintre angajatele de la fast-food-ul Agapa din Iasi. 226 de persoane au ajuns la spital

25 Mai 2018
6483 Vizualizari | 7 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6663 RON (+0.0073)
USD: 4.0270 RON (+0.0049)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

• O parte din angajatii care lucrau la fast-food-ul Agapa au ajuns la spital • Anchetele medicilor au scos la iveala grave nereguli • O bucatareasa a fost depistata cu Salmonella si alti doi angajati cu stafilococ auriu in nas

Noi elemente ies la iveala in cazul scandalului de la fast-food-ul Agapa de pe strada Socola din Iasi, dupa ce 226 de persoane, copii si adulti, au ajuns la spital dupa ce au consumat produse preparate aici. Ancheta epidemiologica de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi nu este inca finalizata. Doar inspectorii de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a finalizat ancheta si a stabilit sanctiunile.

Medicii care efectueaza ancheta epidemiologica au precizat ca la una dintre angajate, o bucatareasa, s-a depistat Salmonella in proba de scaun. De asemenea, la alti doi angajati s-a descoperit prezenta stafilococului auriu in nas.

Reprezentantii DSP Iasi nu au precizat daca angajatii de la fast-food aveau analizele medicale efectuate la zi, personalul care lucreaza in alimentatie publica este obligat sa-si faca analize medicale din trei in trei luni.

Totodata, medicii epidemiologi nu au raportat care era starea de igiena din unitate si daca se respectau normele legale in vigoare. Fast-food-ul Agapa se afla in apropierea scolilor din zona si reprezenta o sursa de hrana pentru cei mai multi dintre elevi.

In unitatea respectiva se comercializau: sandwich crispy la lipie sau bulca (snitel carne de pui, cartofi pai, salata de varza, sos de maioneza si ketchup) sau shaorma la lipie (carne de pui, cartofi pai, castravete verde, sos de maioneza si ketchup).

De mentionat ca toate meniurile erau preparate la sediul unitatii, inclusiv sosurile. Fast-food-ul Agapa este administrat de SC CHR Catering SRL, firma detinuta de Gina Chiriac si Zana Chiriac.

Citeste si : FOCAR de infectie la fast-food-ul AGAPA, care a bagat in spital 134 de ieseni. Ti se va face pielea de gaina cand vei vedea ce s-a gasit in alimentele folosite la preparatele vandute clientilor. Proprietarii parca au intrat in pamant - FOTO

Trei dintre angajatii de la Agapa au ajuns la spital

Speriati de numarul mare de persoane care au cerut ajutorul medicilor de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, acuzand dureri abdominale, diaree, varsaturi, stari de greata, trei dintre angajatii de la Agapa au venit de buna voie la unitatea medicala solicitand un control medical. Acestia nu prezentau simptome de toxiinfectie alimentara, diagnostic prezent la persoanele care au mancat produsele preparate de ei.

Din cele 226 de persoane care au s-au prezentat la spital, 135 au necesitat spitalizare continua si de zi, 71 au necesitat doar consultatie in triaj si 16 au beneficiat de tratament in ambulatoriu.

Analizele de laborator efectuate de DSVSA Iasi si DSP Iasi au evidentiat prezenta stafilococului coagulazo-pozitiv (stafilococului auriu) la produsele lactate; 7 probe prelevate din sortimentele de preparate culinare incriminate au iesit pozitive la Salmonella. Stafilococul a fost gasit si pe clestele pentru salata.

"In urma analizarii neconformitatilor constatate la nivelul unitatii se mentine ca si neconformitate majora neasigurarea trasabilitatii produselor alimentare de origine animala cu materiile prime utilizate in fiecare zi in procesul de fabricatie a produselor de tip fast-food (carne pasare, cascaval, oua) pana la produsele finite obtinute, trasabilitatea neputandu-se demonstra nici de departe doar cu datele privind cantitatile de produse finite comercializate", au precizat reprezentantii DSVSA Iasi.

Trasabilitatea este o solutie pentru protectia consumatorului. Atunci cand un produs sau o cantitate mai mare de produse alimentare s-au alterat, producatorul printr-un sistem de trasabilitate are capacitatea de a verifica. La Agapa acest lucru nu se facea si este posibil ca produsele alterate sa fi fost puse in consum.

DSVSA Iasi a sanctionat societatea cu amenda in valoare de 12.000 lei, iar DSP Iasi a aplicat o sanctiune contraventionala de 3.000 lei si suspendarea activitatii. Dupa finalizarea anchetei epidemiologice de la DSP Iasi, SC CHR Catering SRL ar putea primi si alte sanctiuni. Procurorii au inceput cercetarile pentru punerea in vanzare a alimentelor alterate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fast-food agapa ancheta epidemiologica dsp siguranta alimentelor
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (7)

...  | #653626
Banii proveniti din amenda trebuie sa-i incaseze clientii vatamati/ pagubiti, nicidecum statul roman, ca doar nu a fost statul roman vatamat/ pagubit.
Plus ca, functionarii publici care au comis INFRACTIUNEA de neglijenta in serviciu trebuie trasi la raspundere conform prevederilor legii.
Noul Cod Penal, Art. 298
CAPITOLUL II
Infracţiuni de serviciu
Neglijenţa în serviciu
" Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. "
lili m  | #653633
astea sunt doua cotoharle de prin holboca care au si utilaje buldozere samd de inchiriat tot asa neautorizat fara itp
DSV  | #653643
sa dam vina pe angajate ca ele sau scarpinat in -ur in timp ce lucrau la maioneza.la alta io curs din nas in oala cu smantani.CEI CARE A-TI FOST IN SPITAL CERETI INCA O EVALUARE LA TOATE ANALIZELE DIN DOSAR.astea au dat spaga la institutiii si astia tre sa le scoata.maricica este totdeauna vinovata.despagubiri oameni buni
safta  | #653672
1. Mai informați-vă, chiar dacă sursa de informare este(lucru FOARTE GRAV!!!) DSP, controalele medicale se fac: Examen medical la angajare:
– examen clinic general (atentie: examenul tegumentelor si mucoaselor, inclusiv al cavitatii bucale)
– examen coprobacteriologic
– examen coproparazitologic
Examen medical periodic:
– examen clinic general – semestrial (atentie: examenul tegumentelor si mucoaselor, inclusiv al cavitatii bucale)
– examen coprobacteriologic – in trimestrul II sau III
– examen coproparazitologic – anual
2. Medicul de medicina muncii ”văzând” rezultatele analizelor, ce a spus? Sau a dat Fișa de aptitudini...telefonic, fără să știe măcar unde este unitatea, așa cum fac majoritatea?
safta  |  #653673
3. A mai verificat cineva din DSP cum se ”desfășoară” Cursurile de igienă, OBLIGATORII, chiar în ograda proprie???
4. Cel de pe bancă din poză suferea de toxiinfecție alimentară sau de necaz că s-a închis bomba aia epidemiologică?
Vinovații PRINCIPALI sunt cei de la DSP, pentru cele de la punctele 2 și 3!!! În solidar cu matracucile alea care s-au pus pe otrăvit oameni nevinovați!
Aici și ITM-SSM ar fi trebuit să meargă să pună întrebări, doar este vorba și de Sănătate în Muncă, partea cu Fișa de aptitudini...Și să tragă de mânecă și pe medicul de medicina muncii.
safta  |  #653675
Cred că, citind punctul 1, ați sesizat faptul că exudatele nazale și faringiene nu mai sunt obligatorii... Asta-i legea în România Goluței Pensionescu!
@Safta  | #653685
Si functionarii publici de la Protectia Consumatorilor sunt vinovati.
Ia uite ce zice legea,
H.G. nr. 700/2012
Protectia Consumatorilor are urmatoarele ATRIBUTII:

h) " desfăşoară activităţi ►de supraveghere◄ a pieţei ►produselor◄ şi ►serviciilor◄ destinate consumatorilor; "

i) " controlează respectarea dispoziţiilor legale privind protecţia consumatorilor, ►referitoare la securitatea produselor şi serviciilor◄, precum şi la apărarea drepturilor legitime ale consumatorilor, prin efectuarea de controale pe piaţă la producători, importatori, distribuitori, vânzători, prestatori de servicii, inclusiv servicii financiare, şi în unităţile vamale, având acces la locurile în care se produc, se depozitează ori se comercializează produsele sau în care se prestează serviciile, precum şi la documentele referitoare la acestea, excepţie făcând controalele igienicosanitare şi sanitar-veterinare la producători, în cazul produselor alimentare; "
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1854 (s) | 21 queries | Mysql time :0.031548 (s)