Eveniment-Social

Initiativa DEOSEBITA a unui grup de studenti ai unei mari universitati iesene – FOTO

Publicat: 29 aug. 2016

Studentii Universitatii Tehnice (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iasi deruleaza voluntar, timp de doua saptamâni din vacanta, curatenie în camine. Este vorba de o actiune devenita traditie printre tinerii cazati în Campusul Tudor Vladimirescu. Astfel, in perioada 1 – 15 septembrie 2016, voluntarii vopsesc, zugravesc, schimba paturi si saltele si ajuta la repararea usilor. Fata de anul trecut, si-au anuntat prezenta aproximativ 250 de studenti, cu o suta mai multi. Numai în caminul T15 vor veni 68 de voluntari din cei 328 de studenti cazati aici. Tot ei au promis ca se vor implica si la curatarea caminului T16, în care locuiesc destul de multi familisti. Cei care se implica în aceasta activitate vor beneficia de acces gratuit la baza sportiva din campus. De precizat ca, in 2015, datorita spiritului civic al studentilor de la TUIASI, au fost facute economii de aproximativ 400.000 de lei, suma cu ajutorul careia au fost facute alte investitii în caminele din Tudor.

Citeste si:  Curatenie de primavara in Campusul Tudor Vladimirescu

„Este un lucru extraordinar si exemplar pe care îl fac studentii nostri. Ma bucur ca s-au atasat foarte mult de caminul în care multi dintre ei îsi petrec aproape întreaga studentie si ca vor sa faca lucrurile mai ordonate. Sunt convins ca, astfel, studentii vor deveni mai atenti, mai responsabili si se va pastra o curatenie mai riguroasa pe parcursul anului universitar”, a declarat Bogdan Budeanu, directorul Campusului Studentesc Tudor Vladimirescu si coordonator al Directiei Servicii Studentesti (DSS). Pe de alta parte, rectorul prestigioasei institutiei de invatamant superior, prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, a tinut sa arate ca, intr-adevar, studentii universitatii se implica cu adevarat in transformarea in bine a comunitatii politehniste.

Citeste si:  Astazi, sute de studenti politehnisti vor face curatenie si reciclare in Campusul Tudor Vladimirescu din Iasi – UPDATE FOTO,VIDEO

„Studentii nostri ne-au fost intotdeauna parteneri reali. Aceasta activitate voluntara, ca si celelalte initiative ale lor, cum ar fi curatenia din campus in timpul anului universitar sau proiectul de infrumusetare a campusului, reprezinta modalitati de sustinere consistenta a noastra de catre studenti, in conditiile limitarii financiare pe care o traverseaza universitatile. In plus, asa cum am mai transmis celor care analizeaza evolutia universitatilor doar dupa criterii «masurabile», trebuie sa intelegem ca universitatea nu creeaza doar specialisti intr-un domeniu, ci modeleaza caractere, ridica barierele comunicarii intre tineri, ii pregateste pentru viata reala, deloc comoda. Iar ceea ce fac si in aceste zile studentii nostri este o dovada in acest sens”, a conchis profesorul Cascaval. 

Citeste si:  De la cursuri interactive, la distractie in cel mai mare campus din Romania – FOTO

Adauga un comentariu