Actualitate

Înmatriculări auto 2020. Ministrul Marcel Vela, anunţ important pentru şoferi – VIDEO/ UPDATE

Publicat: 10 iul. 2020
Înmatriculări auto 2020. Ministrul Marcel Vela, anunţ important pentru şoferi - VIDEO
Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat vineri, 10 iulie 2020, faptul că va semna un ordin de ministru care va permite înmatricularea maşinilor direct la dealer-ul auto.

„Am un anunţ extrem de important. Azi voi semna ordinul prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi, în zone aglomerate, mai ales acum în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar.”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

Cum se vor face înmatriculările auto. Declarația ministrului de Interne

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne a precizat faptul că toți dealerii auto vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari. Acest lucru se va face doar printr-un simplu mandat pe care cel ce achiziționează mașina îl încheie cu dealerul auto. Totodată, Vela a menționat faptul că în perioada următoare se vor monta mijloace de înregistrare audio-video pentru a facilita documentarea oficială și eficientă a contactului cu cetățeanul în cazuri de ultraj și nu numai. Aceste mijloace vor fi în dotarea agentului de poliție.

„Prin acest ordin, toţi dealerii auto din România, inclusiv cei doi mari producători, Dacia şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a anunţat Marcel Vela.

„Mai există un subiect pe care l-am dezbătut și dvs. l-ați analizat de-a lungul timpului, subiect care ne-a făcut să decidem, să ne dorim ca într-un timp destul de scurt. În sensul că încă de anul trecut din luna noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii polițiști de-ai noștri în județul Vâlcea, în Prahova, acolo unde au fost înregistrate dosare de ultraj inclusiv în perioada stării de urgență, să dotăm polițiștii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video, astfel încât, contactul cu cetățeanul, contactul cu un suspect, cu un potențial infractor să poată fi documentat oficial și eficient prin aceste mijloace de înregistrare. Body-camera unui polițist într-un final va responsabiliza și cetățeanul și polițistul, astfel încât să nu mai existe dubii, discuții, analize, dezbateri televizate cu cine a fost vinovatul. Spartacus sau polițistul?!”, a declarat Marcel Vela, în cadrul unei declarații de presă.

Nu mai puțin de 12.000 de body-cam-uri ar urma să intre în dotarea Poliției, după un proiect depus de Europol în urmă cu trei ani.

Noi tarife pentru permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare

Sunt noi tarife pentru permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Conform unui comunicat de presă, începând cu data de 17 iunie 2020, au fost stabilite noi tarife pentru înmatricularea şi obţinerea permisului de conducere.

Conform Direcţiei de Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, începând de pe data de 17 iunie 2020 au fost stabilite noi tarife pentru permisul de conducere şi pentru certificatul de înmatriculare.

89,00 lei – permis de conducere;

49,00 lei – certificat de înmatriculare.

Cei care au achitat vechea taxă au  un termen de graţie de 30 de zile

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care au achitat taxele aferente eliberării permisului de conducere sau a certificatului de înmatriculare anterior datei de 17 iunie 2020, oficialităţile acordă un termen de graţie de 30 de zile calendaristice pentru utilizarea acestora la vechiul tarif fără a plăti diferenţa de preş. Totuşi, dacă se depăşeşte termenul de 30 de zile, cetăţenii care au achitat vechea taxa for trebui să scoată din buzunar diferenţa de preţ valabilă de pe data de 17 iunie 2020.

D.R.P.C.I.V. Iaşi a emis un comunicat în acest sens

Conform D.R.P.C.I.V. Iaşi tarifele au fost majorate de pe data de 17 iunie 2020. Cetăţenii trebuie să achite noile tarixe care au fost stabilite de Ministerul Finantelro Publice şi care a fost aprobat pentru documentele menţionate mai sus. Urmare a avizului eliberat de Ministerul Finanţelor Publice, a fost aprobat la nivelurile de preţ pentru următoarele tipuri de documente. Totuși, toți ieșenii care au scos anterior chitanțele aferente serviciului pe care îl vor, beneficiază de o perioadă de grație de 30 de zile. După perioada în care aceștia pot folosi serviciile la prețul vechi, ieșenii trebuie să achite diferența de preț.

”Tipuri de documente

Permis de conducere 89 lei

Certificat de înmatriculare  49,00 lei

Tarif lei/brut- (inclusiv TVA)

Pentru stabilirea noilor tarife s-a avut în vedere data ultimei majorări de preţ pentru permise de conducere şi certificate de inrnatriculare, respectiv martie 2009, ajustate în limita indicelui preţului de consum (IPC) de 135,10 % înregistrat în perioada martie 2009-februarie 2020, respectiv cu indicele preţului de consum de 131,59 % prin luarea în calcul a coeficientului de corecţie de 0,9 care reflectă avantajul consumatorului, potrivit prevederilor art.3 alin.2 din H.G nr.669/2001.” se arată în comunicat.

Adauga un comentariu