Eveniment-Social

Inscrieri pentru Concursului National Ion Creanga, programat la Iasi

Publicat: 30 ian. 2015
1

In aceasta perioada s-a dat startul înscrierilor pentru Concursului National Ion Creanga, de creatie literara – Povesti, aflat la cea de-a XXIII-a editie si care se va desfasura în perioada 18-19 aprilie 2015, la Muzeul Ion Creanga, respectiv Bojdeuca din Ticau. Creatorii, indiferent de vârsta, îsi pot înscrie lucrarile pâna pe data de 30 martie 2015. La concurs pot participa români de pretutindeni, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (USR).

Citeste si: Eveniment inedit la Bojdeuca Ion Creanga din Iasi

Manuscrisele trebuie sa contina maximum 15 pagini, dactilografiate la doua rânduri, în cinci exemplare, vor fi însotite de un motto. Numele autorului, vârsta, adresa, numarul de telefon, e-mailul se vor afla într-un plic sigilat, pe care va fi scris acelasi motto si mentiunea „Povesti scrise de copii” sau „Povesti scrise de adulti„. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate. Concurentii vor expedia lucrarile în plic timbrat, pâna la data de 30 martie 2015, pe adresa: Muzeul Ion Creanga, str. Simion Barnutiu nr. 4, Iasi, cod 700118, tel. 0747/499488. De asemenea, în plic va trebui inserat formatul electronic al lucrarilor.

Citeste si: Manuale scolare scrise de Ion Creanga, intr-o expozitie la Bojdeuca din Ticau – FOTO

Juriul profesionist va acorda câstigatorilor o serie de premii în ziua de 19 aprilie 2015. De asemenea, povestile premiate la aceasta editie vor fi publicate în volumul „Povestile de la Bojdeuca” care va fi lansat în aprilie 2016.

Adauga un comentariu