News Flash:

Inscrierile pentru fondurile nerambursabile destinate IMM

5 Aprilie 2007
1352 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorina Giosanu
• Marti, 10 aprilie, va fi prima zi de depunere a dosarelor pentru acordarea fondurilor nerambursabile pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) • Dupa ce raspunsul va fi primit in 25 de zile de la data depunerii dosarului si intreprinzatorii va incepe derularea proiectului, banii vor fi decontati in momentul in care acesta va aduce dovada respectarii intocmai a ceea ce a scris in proiectul initial • In momentul de fata sunt operationale 8 dintre cele 13 programe derulate de ANIMMC cu un buget alocat de 750 milioane lei vechi (75 milioane RON)


Marti, 10 aprilie, va fi prima zi de depunere a dosarelor pentru acordarea fondurilor nerambursabile pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM). Acestea pot fi depuse la cele opt oficii din tara aflate in Iasi, Galati, Constanta, Craiova, Timisoara, Cluj, Targu Mures, Brasov, inclusiv sediul din Bucuresti, iar alocarea numerelor va fi facuta on-line la nivel national, in timp real, in ordinea sosirii aplicantilor cu dosare, pe principiul primul venit, primul servit. Anul acesta se preconizeaza o crestere semnificativa a numarului de dosare depuse fata de anul trecut, cand s-au depus la nivel national peste 2 000 de dosare iar la nivel judetean 317 din care au fost aprobate 202 cu o suma totala de finantare de 8,2 miliarde lei vechi (8,2 milioane RON) respectiv 12,83 la suta din totalul fondurilor pentru IMM. "A crescut foarte mult increderea oamenilor in acest sistem si preconizez o suprasolicitare a posibilitatii de finantare de 10 ori mai mare decat in anul trecut. Anul acesta, intreprinzatorii vor trebui sa lase deoparte Pastele si sa se grabeasca sa depuna cererile, deoarece inscrierile sunt facute la nivel national, pe principiul primul venit - primul servit" a declarat Jozsef Csaka, presedinte al ANIMMC Bucuresti, in cadrul unei conferinte de presa cu tema "Facilitatea accesului la finantare pentru anul 2007". Dupa ce raspunsul va fi primit in 25 de zile de la data depunerii dosarului si intreprinzatorii vor incepe derularea proiectului, banii vor fi decontati in momentul in care acesta va aduce dovada respectarii intocmai a ceea ce a scris in proiect. "Daca un intreprinzator nu face dovada ca a respectat intocmai ceea ce a scris initial in cerere nu i se va deconta nimic", a declarat Sorina Giosanu, directorul executiv al filialei ANIMMC Iasi. In momentul de fata sunt operationale opt dintre cele 13 programe derulate de ANIMMC cu un buget de 750 milioane lei (75 milioane RON). Programele operationale sunt cele ale cresterii competitivitatii IMM prin implementarea si certificarea sistemelor calitatii, cele pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, pentru sustinerea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la servicii de instruire si consultanta, programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, cel de sprijinire a IMM in dezvoltarea exportului, pentru organizarea Targului Intreprinderilor Mici si Mijlocii - TIMM 2007 si pentru Targul National Cooperatist - TINCOOP si pentru sprijinirea dezvoltarii acestora prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit.

Bancile la care pot apela intreprinzatorii

ANIMMC a semnat protocoale de parteneriat in vederea facilitarii accesului intreprinzatorilor la programele de sustinere financiara cu 10 institutii financiar bancare printre care se numara BCR, BRD, OTP Bank, CEC, Banca Transilvania, Libra Bank, Banca Comerciala Carpatica, Banca Leumi, Romexterra Bank si Credit Europe. "Ideea de a realiza protocoale cu mai multe institutii financiar bancare pentru derularea programelor de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou infiintate si microintreprinderi a fost promovata pentru scurtarea perioadei de implementare si eliminarea barierelor birocratice. Prin reducerea acestei perioade de derulare ANIMMC va avea mai mult timp sa opereze celelalte programe ce vor debuta anul acesta iar pe cealalta parte intreprinzatorii vor fi incantati sa lucreze cu banca la care deja sunt in relatii de afaceri", a mai declarat Csaka.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013016 (s)