Local

INSP: Peste 3.600 de persoane confirmate cu Covid-19, la Iași

Publicat: 11 sept. 2020
Cazuri coronavirus România 29 septembrie 2020

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 a fost transmisă de Direcția de Sănătate Publică Iași, vineri, 11 septembrie 2020.

Nu mai puțin de 3.649 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, la Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 11 septembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 3.649 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 62 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.459 au fost externate (cu 25 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).  În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 123.

Astfel, la data de 10 septembrie a.c., 318 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, pe 10 septembrie la nivelul județului Iași au fost verificate 119 de societăți comerciale, 178 de persoane au fost legitimate, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.300 de lei. Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Misiuni instituționale în județul Iași

ISU a efectuat 15 misiuni, din care: 8 misiuni de transport către unități spitaliceşti, 7 misiuni de decontaminare biologică.

IPJ a efectuat 111 misiuni specifice. IJJ a efectuat 31 misiuni specifice. SRPT a efectuat 4 misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 118 misiuni, din care: 39 misiuni de transport către unități spitalicești, 11 misiuni transport către spaţiile de izolare, 10 misiuni de transport probe biologice, 48 misiuni de decontaminare biologică și 10 alte misiuni (9 recoltări probe și 1 refuz de transport).

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și 1 mijloc auto.
DSP a efectuat 274 misiuni, din care: 51 inspecții, 223 misiuni supravegheate (13 machete colectare și transmitere date, 54 anchete epidemiologice, 90 decizii carantină contact, 49 decizii prelungire izolare la domiciliu, 4 recoltări probe, 6 solicitări ambulanță, 7 alte misiuni).

Misiuni de ordine publică 11-13 septembrie 2020

În perioada 11-13 septembrie a.c. jandarmii ieșeni vor continua desfășurarea activităților pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

Se vor lua măsuri în ceea ce privește asigurarea ordinii publice la serie de manifestări culturale, sportive și religioase, care se vor desfășura în aer liber.

Sâmbătă, 12 septembrie 2020, cu ocazia disputării meciului de fotbal între echipele C.S.M. Politehnica Iaşi şi Gaz Metan Mediaș, pe stadionul Emil Alexandrescu din Iaşi, mai multe echipaje de jandarmi, polițiști, pompieri și polițiști locali vor acționa în zona stadionului, pentru asigurarea climatului de ordine necesar desfăşurării competiţiei sportive, precum și pentru asigurarea intervenției, în caz de nevoie.
Avându-se în vedere măsurile luate la nivel național pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV 2, meciul se va juca fără spectatori.

De asemenea, în ziua de 12 septembrie, vor fi luate măsuri pentru asigurarea ordinii publice cu prilejul slujbei de sfințire a unui lăcaș de cult din comună Rămânești, iar la Pașcani, în perioada 11-13 septembrie, vor fi luate măsuri de ordine cu ocazia derulării evenimentelor organizate în cadrul Caravanei Filmului Românesc.

Se continuă activitățile de patrulare în sistem mixt cu Poliția, Iaşi, Paşcani, Hârlău, Tg. Frumos, Răducăneni și în zonele învecinate.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsuri de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice. Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

Adauga un comentariu