Actualitate

Inspectia Muncii Bucuresti face ancheta la firma lui Comanescu

Publicat: 02 mai 2012
1

@ Ancheta privind explozia de la SC Mecano Fuc SRL va fi efectuata de inspectori de la Inspectia Muncii Bucuresti si ITM Iasi, intrucat e vorba de un accident deosebit de grav @ Cel mai probabil, expertiza tehnica va fi facuta de experti judiciari de la Institutul National pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva Petrosani @ Luni, 30 aprilie, un cuptor de o tona, cu metal topit, a explodat la una dintre firmele controversatului om de afaceri Constantin Comanescu @ Un muncitor a murit, al doilea se afla in stare grava, iar al treilea abia a fost externat din spital

Ancheta privind accidentul colectiv de munca de la SC Mecano Fuc SRL din Iasi, unde un muncitor a murit, iar altul e in stare grava din cauza exploziei unui cuptor de o tona, plin cu metal topit, va fi efectuata de o comisie mixta formata din inspectori de la Inspectia Muncii Bucuresti si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi. Deocamdata nu a fost stabilit expertul care va face expertiza tehnica pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea deflagratiei.

Ieri, conducerea de la SC Mecano Fuc SRL a facut o solicitare catre Institutul National pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani pentru a efectua expertiza tehnica, de care se vor ocupa experti judiciari. „Ancheta o vom face impreuna cu reprezentanti de la Inspectia Muncii Bucuresti. Din cauza gravitatii acestui accident colectiv de munca, soldat cu decesul unui angajat, s-a decis formarea acestei echipe mixte de ancheta. In ceea ce priveste expertiza tehnica, exista doi ofertanti: specialisti de la Universitatea Tehnica Gh. Asachi din Iasi si INSEMEX Petrosani. Indicat ar fi sa se efectueze expertiza de catre INSEMEX Petrosani. Astazi (ieri – n.r.), SC Mecano Fuc SRL a facut o solicitare catre INSEMEX pentru a efectua expertiza tehnica. Noi am declansat deja cercetarile. Cauza producerii exploziei va fi stabilita in urma expertizei tehnice. Noi, impreuna cu colegii de la Inspectia Muncii Bucuresti, vom stabili cine se face vinovat de acest accident de munca deosebit de grav. Nu putem vorbi acum de sanctiunile care vor fi aplicate”, a declarat George Albulescu, inspector sef la ITM Iasi.

Accident foarte grav

SC Mecano Fuc SRL face parte din grupul de firme Pieta, care apartin controversatului om de afaceri Constantin Comanescu. De-a lungul anilor, la firmele administrate de Comanescu au avut loc mai multe accidente de munca mortale. Luni, 30 aprilie, incarcatura de otel topit dintr-un cuptor cu o capacitate de o tona a explodat. Petru Burduhosu, care avea varsta de 51 ani si lucra ca electrician, a decedat la scurt timp, in UPU de la Centrul de Trauma si Toxicologie Sf. Ioan. Avea arsuri pe toata suprafata corpului, iar medicii nu l-au mai putut salva. Potrivit informatiilor detinute pana in prezent, Petru Burduhosu se afla intr-o zona in care nu avea ce cauta. Asta pentru ca oamenii erau tratati ca niste sclavi, erau pusi sa munceasca in conditii inumane si pentru care nu erau pregatiti. In stare foarte grava, cu arsuri de gradele II si IV pe 80 la suta din suprafata corpului, se afla si Petru Curteanu. Acesta lucra ca otelar in cadrul firmei. In dupa-amiaza zilei de luni a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti. Marti, 1 mai, Petronel Ignat, in varsta de 37 ani, a fost externat, la cerere, din Clinica de Chirurgie Plastica si Arsuri din Iasi. Tanarul lucra ca turnator-formator si a suferit arsuri doar pe spate, 3-4 la suta din suprafata corporala.
Din primele cercetari ale inspectorilor de la ITM Iasi, se pare ca explozia a fost provocata in urma intrarii in contact a metalului topit cu ceva umed, probabil apa.

Comentarii
  • Sa se faca controale la singe, dl-le Albulescu fii tare nu va lasati minjit de Comanescu, dvs nu stiti cum se lucreaza acolo, este ca in ghetou, cu sclavi, oamenii nuncesc la negru, sut platiti cu timer ce, conditii de nunca nu sunt nu s-au mai facut investitii de pe timpul lui Suprem SA cind era dir.Miuler, a profitat excrocul de Comanescul acest taran care si mutra il tradeaza cit este de prost si se da mare om de afaceri, in realitate este un taranoi parvenit, care o face pe desteptul, dar nu are grija de oamenii de pe urma carora isi face contul gras. Cu cei raniti si cel decedat sa binevoiasca Comanescu sa acorde pensii de intretinere a copiilor macar daca nu a intregii familii ca din cauza lui sa produs aceasta nenorocire, cred ca acel cazan era din *96*, ia verificati vechimea utilajelor sa vedeti ca toate sunt cu mult depasite de termenul de casare. TREBUIE PROPUSA MODIFICAREA LEGII, daca se va face o lege unde raspunderea materiala pe toata viata a patronului sa vedeti atunci cum va da salarii, va face investitii va utiliza banii in scopuri corecte nu sa-si **** vile si vacante pe toate coclaurile globului.

  • ce inseamna k ‘Potrivit informatiilor detinute pana in prezent, Petru Burduhosu se afla intr-o zona in care nu avea ce cauta.’
    era senil nu era la datorie era la un cibuc?????
    hai fiti reportri pana la final si mai intresativa ce si cum mere ancheta si anuntatine si pe noi….tares curios……
    da unde treuia sa fie ?nu in fabrica???????

Adauga un comentariu