News Flash:

Inspectii "in forta" la unitatile de invatamant preuniversitar

4 Decembrie 2001
1282 Vizualizari | 0 Comentarii
Incepand de ieri, cei doi inspectori scolari generali adjuncti, au declansat o serie de controale si vor cere rapoarte directorilor scolilor din invatamantul preuniversitar. "Vom trimite, incepand cu aceasta saptamana, adrese la toti directorii ca sa inainteze pana la sfarsitul semestrului un raport privind starea invatamantului din unitatea condusa. Vrem sa stim calitatea invatamantului, situatia scolara a elevilor, problemele intampinate in scolarizarea acestora si daca s-a facut gestionarea bazei materiale. De asemeni, trebuie sa ni se prezinte intocmirea si analiza proiectului de buget pe anul scolar in curs", a declarat Genovica Vulpoi, adjunct in cadrul ISJ.
Incepand cu 16 octombrie 2001, a aparut dintr-un Ordin de Ministru regulamentul de functionare si organizare a unitatilor de invatamant preuniversitar. Pe baza lui, scolile au obligatia sa intocmeasca regulamentul de ordine interioara, proiectul de dezvoltare a scolii, fundamentarea planului de scolarizare."In acest fel, vom vedea daca directorii scolilor au luat in serios aceste lucruri si daca au lucrat personal la ele sau le-au copiat unii de la altii", a mai adaugat Genovica Vulpoi.
Celalalt adjunct va "ataca" si el, prin inceperea unei inspectii punctate, in care se vor verifica efectivele de elevi, precizarea numarului de schimburi in care invata elevii, verificarea cataloagelor (completarea si inscrierea corecta a datelor in catalog, asigurarea numarului de note, consemnarea corecta a disciplinelor), verificarea normarii personalului. Se vor avea in atentie si autorizatiile sanitare de functionare (datele expirarii, daca autorizatia exista si motivele pentru care aceasta nu este, daca e cazul) si completarea fiselor de protectia muncii, pentru personal si pentru elevi.
Dupa incheierea controlului, se va analiza situatia existenta si se vor lua masurile necesare, acolo unde este cazul.
Nadia LUNGANGA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013941 (s)