Eveniment-Social

Inspectoratul Școlar Județean Iași și-a completat echipa de conducere! Ministerul Educației și Cercetării îi va numi pe profesorii Traian Florentin Ciobotaru și Cristian Pravăț, temporar, inspectori școlari generali adjuncți

Publicat: 11 mai 2021
sediul Inspectoratului Școlar Județean Iași, respectiv profesorii Traian Florentin Ciobotaru și Cristian Pravăț
Ministerul Educației și Cercetării urmează să-i numească, oficial, pe profesorii Traian Florentin Ciobotaru și Cristian Pravăț să ocupe (temporar) pozițiile de inspectori școlari generali adjuncți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași. Cei doi completează echipa de conducere a Inspectoratului Școlar Județean Iași după ce, pe 28 aprilie 2021, prof. Luciana Antoci a fost numită inspector școlar general

Echipa de conducere de la Inspectoratul Școlar Județean Iași a fost completată! Astfel, Ministerul Educației și Cercetării îi va numi oficial (zilele acestea) pe profesorii Traian Florentin Ciobotaru și Cristian Pravăț, temporar, ca inspectori școlari generali adjuncți. De reamintit că, pe 28 aprilie 2021, prof. Luciana Antoci a fost numită inspector școlar general. Cei doi adjuncți erau inspectori de specialitate și predau Istoria la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, respectiv Matematica la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) va completa echipa de conducere de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași. Astfel, ca inspectori școlari generali ai ISJ vor fi numiți oficial, temporar, profesorii Traian Florentin Ciobotaru și Cristian Pravăț. Deja, pe 28 aprilie 2021, prof. Luciana Antoci a fost numită inspector școlar general. Cei doi adjuncți erau inspectori de specialitate și predau Istoria la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, respectiv Matematica la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”. Pe de altă parte, pe 27 aprilie 2021 a expirat mandatul (derulat între 2017 și 2021), obținut prin concurs, a fostului inspector școlar general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș. Noul șef al Inspectoratului Școlar Județean, prof. Luciana Antoci, predă Limba și literatura română la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Cine este prof. Luciana Antoci, noul inspector școlar general al ISJ Iași

De precizat că prof. drd. Luciana Antoci, noul inspector școlar general al ISJ Iași, este membru în Corpul Național de Experți în Management Educațional, în Comisia de evaluare și asigurare a calității, metodist, mentor pentru practica pedagogică și membru în diverse structuri la nivel local, județean și național. A fost membru în grupul de lucru al ISJ Iași constituit în vederea elaborării subiectelor și a baremelor de corectare și notare pentru etapele locală și județeană a Olimpiadei de Limbă, Comunicare și Literatura română. În perioada 2000-2003, prof. Luciana Antoci a fost profesor în cadrul Grupului Școlar „Mihail Sturdza”. Aceasta are un master la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), Iași, Facultatea de Litere.

Noua conducere a ISJ Iași va acorda o atenție sporită examenelor naționale

Un subiect extrem de interesant abordat de noul inspector școlar general a fost și susținerea examenelor naționale. În acest context, noua șefă a ISJ Iași menționează faptul că va acorda o atenție sporită și că îi va aduce alături de ea pe toți colegii.

„Evident că este o provocare (de inspector general) pentru mine această nouă postură. Voi avea ca priorități continuarea în condițiile cele mai bune ale acestui an școlar având în vedere contextul pandemic. O grijă specială o voi acorda desfășurării examenelor naționale. În acest sens, ca profesor de Limba și literatura română, îi voi aduce pe toți colegii mei alături pentru a-i ajuta pe elevi și liceeni. Voi face apel și la colegii mei de la disciplina Matematică să se implice”, menționează prof. Luciana Antoci.

Judetul Iași a avut cei mai mulți copii în Programul „Școală după Școală”

Un fapt reliefat de prof. drd. Luciana Antoci este că județul Iași s-a clasat pe locul 1 pe țară referitor la programul „Școală după Școală”. În continuare, șefa ISJ și-a manifestat intenția de fi extrem de prezentă în toate unitățile școlare.

„Nu trebuie uitat faptul că județul Iași are cei mai mulți copii care au fost implicați în programul «Școală după Școală» în această lună. Vorbim de 12.001 școlari și elevi, respectiv liceeni. Prioritar este ca ISJ Iași, asta ca și până acum, să continue demersurile și proiectele pe plan european. Voi fi inspectorul școlar general care se va duce cel mai mult în școli și licee și voi fi mai puțin prezentă în sediul Inspectoratului, bineînțeles, asta după ce îmi voi îndeplini atribuțiile aici”, a mai reliefat prof. Luciana Antoci.

Adauga un comentariu