Eveniment-Social

Inspectoratul Scolar, partener intr-un proiect al Uniunii Europene

Publicat: 08 dec. 2011

De anul acesta, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) este implicat în proiectul BACULIT, considerat, la nivelul Uniunii Europene (UE), cel mai important proiect de cercetare al momentului pe tema curriculumului de baza în domeniul literatiei. Implicarea intr-un asemenea proiect a tinut cont de rezultatele modeste ale Romaniei la testarile Pisa legate de abilitatile de lectura ale tinerilor. „Produsul cel mai interesant al proiectului este un curs de formare cu sase module a câte sase ore fiecare, curs care include si efectuarea a 72 de ore de practica. Formatorii sunt Liliana Romaniuc, inspector scolar general, în calitate de consultant extern al proiectului, si Brândusa Chelariu, profesoara de Limba si literatura româna, din partea Fundatiei Filocalia – Iasi. Participantii la formare sunt un grup de profesori de la scolile generale «Bogdan Petriceicu Hasdeu» si «Otilia Cazimir», împreuna cu directorii acestor unitati scolare, patru inspectori din Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, trei directori de licee, dar si doi reprezentanti din partea Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului (MECTS)”, arata Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ.

Cursul de formare prevede câte o sesiune de lucru pe luna si se va derula din noiembrie pâna în mai 2012. De la începutul anului urmator, seminariile de formare vor beneficia si de îndrumarea dezvoltatorilor europeni ai acestor module. Proiectul se înscrie astfel cu succes în linia de actiuni lansata de MECTS în vederea îmbunatatirii competentelor de literatie ale elevilor de la toate nivelurile de învatamânt. loading...

Comentarii
  • Dar ce treaba are Filocalia cu un profesor de lb romana? Sau profesorul cu Filocalia? S-au terminat scolile din judet si ISJ apeleaza la fundatii?

  • Doamna aceasta se crede pe mosia proprie,promoveaza doar pe cei de la fundatia sa,mai ales cand este vorba de bani europeni.sumele sunt consistente.Ce salar are aceasta doamna inspector/(salar,plus proiecte).Este fara pic de rusine.De cand este in fruntea ISJ este pusa doar pe capatuiala.
    Si inca o intrebare.De ce este formator un profesor de matematica pt probleme ce tin de literatie?!De! personalitate enciclopedica…Saraca Romanie!

  • Este tot o afacere de familie.Fundatia Filocalia a fost punctul de lansare a colegiului R.Wurmbrand,patronat de familia Romaniuc(inspectoarea sefa ,fiica sa Rebeca Lucaci si directorul actual Cristi Lucaci+ alti protestanti)Cat priveste faimoasa profa Brandusa Chelaru e o impostoare care plecand de la liceul C.Brancusi la Colegiul R.W si-a descoperit calitati de formator,de profesor si de predicator.fura ideile altora dar nu e in stare sa-si tina orele la clasa vedeti ce rezultate are.Sefa asta de la ISJ ar trebui sa fie cercetata de DNA Voi de la Ziua sunteti vecini cu Filocalia ,oare veti ceceta cazul obiectiv???

  • Ei, dar atunci Brandusa sa faca proiectul pe Colegiu! Daca ea preda la Wurmbrand (tot respectul!) nu inteleg de ce pe fundatie. Iar daca Romaniuc e la ISJ de ce nu a implicat ISJ? Probabil sunt tot smecherii financiare. Daca tot nu le da salarii la liceu, ii plateste din proiecte?

  • N-ati inteles;proiectul e al Senatoarei M Popa,veche prietena si colega de partid cu Romaniuc,tot ce sa derulat la colegiulRW a avut sprijin in pdlistii ieseni:Spanu,Popa,Oprea.brandusa e scoasa la inaintare dar profitul il ia Familia.De Filocalia raspinde Sotul sefei de la ISJ,contabilul raspopit Pavel Romaniuc.Au mai fost cursuri de formare la colegiul asta tinute de niste anonimi.ar fi interesant de vazut ce alti inspectori sunt cooptati,ca sa vedem ce politica face isj.pacaleala e mare banii nu merg la profesorii de la CRW ci in familia Rpe care o doare undeva de PDL sau PSD si se gandeste numai la castigul propiu,Ministrul habar n-are pe ce butoi de pulbere sta.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit