News Flash:

Inspectoratul Scolar vrea sa construiasca 14 gradinite in 2008

9 Ianuarie 2008
928 Vizualizari | 0 Comentarii
Inspectoratul Scolar Judetean Iasi
Inspectoratul Scolar a trimis catre Ministerul Educatiei o lista cu solicitarile pentru anul 2008 • Printre acestea se numara construirea sau extinderea de gradinite in 14 locatii ale judetului • "Am trimis situatii privind necesarul de microbuze scolare, propunerea a 3 licee pentru a deveni campusuri scolare in 2008, amenajarea unui bazin de inot si am inaintat 29 de propuneri de scoli care nu au deloc sala de sport. De asemenea, au fost identificate 14 locatii prioritare privind necesitatea constructiei sau extinderii unor gradinite", a declarat Cristina Dascalu, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi

Reprezentantii Inspectoratului Scolar au trimis catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) o situatie privind solicitarile pentru anul 2008. Una dintre cele mai importante se refera la construirea sau extinderea de gradinite in 14 locatii ale judetului. Printre acestea se numara localitatile Deleni, Grajduri, Popesti, Lunca Cetatuii, Erbiceni, Holboca, Garbesti, Tibana sau Tomesti sau gradinitele cu program prelungit 2 si 4 sau cele cu program normal 13 sau 16. De asemenea, a fost trimisa si o situatie pentru reabilitarea unui numar de 17 gradinite care au nevoie de lucrari de consolidare. "Noi am transmis mai multe situatii solicitate de catre Ministerul Educatiei. Am trimis situatii privind necesarul de microbuze scolare, propunerea a 3 licee pentru a deveni campusuri scolare in 2008, amenajarea unui bazin de inot si am inaintat 29 de propuneri de scoli care nu au deloc sala de sport. De asemenea, au fost identificate 14 locatii prioritare privind necesitatea constructiei sau extinderii unor gradinite", a declarat Cristina Dascalu, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi.

Din cele 28 de solicitari de microbuze scolare, 4 sunt in cadrul unor unitati cu posibile comasari de scoli, Podu Iloaiei, Ipatele, Schitu Duca si Romanesti. Celelalte scoli au populatie scolara mare, elevii fiind nevoiti sa parcurga distante mari sa ajunga la scoala, iar numarul elevilor transportati ar fi cuprins intre 40 si 100. Un astfel de microbuz a fost solicitat si pentru Liceul cu Program Sportiv pentru deplasarea sportivilor la competitii. In afara acestora a fost inaintata si o lista de rezerva care cuprinde 8 unitati scolare. "La Liceul Dimitrie Cantemir va fi amenajat un bazin de inot de 25 de metri, dotat cu vestiare, grupuri sanitare si intrare separata, astfel incat sa poata beneficia si alti copii de la scolile generale din zona. Printre cele 29 de propuneri pentru sali de sport se numara Grupul Scolar de Turism, Scoala 11, Grupurile Scolare Adamachi si Brancusi, Scolile 13 si 42, Liceul Halaucesti, sau Scolile Todiresti, Siretel, Cristesti, Vladeni sau Andrieseni", a precizat Cristina Dascalu. Pentru a deveni campusuri scolare au fost propuse Liceul cu Program Sportiv, pentru care se vrea amenajarea terenurilor sportive, cantina si internat cu 100 de locuri, si Grupul Scolar Sturdza, care va beneficia de reabilitarea celui de-al doilea camin, a scolii, atelierelor si construirea unei baze sportive care sa desfasoare si activitati extracurriculare, care sa atraga elevii de la grupurile scolare din zona. De asemenea, a mai fost propus si Grupul Scolar Nicolae Iorga care are deja clase de SAM, cu meserii solicitate pe piata muncii care sunt atrasi din zona Pascani, unde vor fi construite ateliere, cantina si internat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

inspectoratul scolar ministerul educatiei mect tomesti isj
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012950 (s)