National

Inspectorii antifrauda care parcheaza neregulamentar nu vor mai putea folosi masinile de serviciu

Publicat: 02 mart. 2016
1

Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) a decis sa retraga dreptul de utilizare a masinilor de serviciu pentru inspectorii antifrauda care parcheaza neregulamentar, dupa ce doi soferi au parcat luni, in Targoviste, masinile de serviciu ale Fiscului pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilitati.

„Urmare sesizarilor primite din spatiul public privind nerespectarea prevederilor Codului Rutier de catre inspectori antifrauda, conducerea Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) a dispus retragerea dreptului de utilizare a autoturismului de serviciu, inclusiv pentru inspectorii care au parcat neregulamentar pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilitati. Pentru asigurarea integritatii profesionale a inspectorilor antifrauda, din decembrie 2013 pana in prezent, conducerea DGAF a semnalat structurilor specializate situatii in care au fost implicati 50 de inspectori antifrauda, in urma analizarii suspiciunilor legate de nerespectarea normelor de conduita sau a cadrului legal.

In acest sens, au fost sesizate Comisia de disciplina si Directia Generala de Integritate din cadrul ANAF si organele de urmarire penala. Conducerea DGAF sustine neconditionat demersurile organelor de aplicare a legii si asigura implementarea tuturor masurilor necesare prevenirii si combaterii oricaror abateri de la regulile de conduita si de la prevederile legale in vigoare. Reafirmam hotararea DGAF de a mentine un grad ridicat de incredere si de a respecta standardele de integritate si corectitudine asumate”, se arata in comunicatul DGAF.

Politistii locali din Targoviste au amendat, luni, doi soferi care parcasera masinile de serviciu ale ANAF pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilitati.

”Politistii locali erau in zona, soferii celor doua masini ANAF parcate pe locuri pentru persoane cu handicap au fost sanctionati contraventional, conform Legii 448/2006, art. 100, lit. f”, a confirmat purtatorul de cuvant al Politiei Locale Targoviste, Raluca Moldoveanu.

Conform legii, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu handicap se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei si ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.
Adauga un comentariu