News Flash:

Inspectorii de specialitate si-au acordat singuri gradatii

12 Martie 2003
869 Vizualizari | 0 Comentarii
•Sapte dintre inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratul Scolar Judetean Iasi (ISJ) si-au acordat gradatii de merit. Consiliul de Administratie al ISJ s-a intrunit la mijlocul saptamanii trecute pentru validarea gradatiilor. Acestea, conform metodologiei stabilite de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC), au fost acordate de consiliile consultative pe discipline, conduse de inspectorii de specialitate. "Inspectorii de specialitate s-au abtinut de la vot pentru gradatiile proprii", a precizat ieri Doru Tigau, inspector general adjunct.

Conform precizarilor din metodologia Ministerului, directorul unitatii scolare transmite inspectorului scolar de specialitate raportul de autoevaluare, aprecierea consiliului profesoral, precum si propria apreciere obiectiva, cu referire la deontologia profesionala si la abilitatile de comunicare ale candidatului, in cadrul organizatiei educationale. Cu alte cuvinte, in cazul inspectorilor de specialitate, directorii unitatilor scolare transmit inspectorilor de specialitate raportul de autoevaluare al acelorasi inspectori. Sase dintre cei sapte inspectori s-au situat pe locul intai sau al doilea in ceea ce priveste punctajul obtinut. De asemenea, la disciplina desen, inspectorul Gheorghita Vornicu Gheorghe a fost singurul admis pentru acordarea gradatiei, dintre 9 candidati. Gradatia de merit este acordata pentru o perioada de 4 ani si reprezinta o cincime din salariul de baza. Aceasta gradatie se acorda pentru 10% din posturile didactice existente la Inspectoratul Scolar. "O zecime dintre posturile existente, dar impartit la o perioada de 4 ani", a precizat ieri Mihai Dumitriu, seful ISJ. In alineatul 8 din articolul 10 al metodologiei se mentioneaza: "Hotararea asupra rezultatului concursului, precum si ponderea pe diferite specialitati si unitati de invatamant apartine inspectorului scolar general." "Numarul de gradatii se acorda in functie de numarul de profesori titulari de la o specialitate. Si ce daca au luat inspectorii gradatii? Nu sunt si ei tot oameni? Si ei sunt profesori", a raspuns Mihai Dumitriu, intrebat despre singura gradatie de merit acordata la desen, ce a revenit unui inspector de specialitate. Inspectorii care vor beneficia de aceste gradatii sunt: Benoniea Radu, inspector de specialitate in invatamantul preprimar, Gavril Eugenia, inspector de specialitate in invatamantul primar, Lacramioara Iordachescu, inspector de specialitate la disciplina istorie, Elena Iliescu, inspector de specialitate la chimie, Laura Ciocoiu, inspector de specialitate la fizica, Claudia Tanase, inspector de specialitate pentru inginerie, si Gheorghita Vornicu Gheorghe, inspector de specialitate la desen.

Marul discordiei

Mihai Dumitriu, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), a declarat ca reprezinta o mizerie scandalul care apare intre profesori ca urmare a acordarii gradatiilor de merit. Dupa afisarea listelor cu gradatiile de merit aprobate, cea atribuita Vioricai Antohi, profesoara de Limba si literatura romana la Scoala "Elena Cuza", a fost comentata de o parte dintre colegii de disciplina. Acestia au contestat dreptul Vioricai Antohi de a primi o astfel de gradatie, considerand activitatea si conditia profesionala a acesteia ca fiind una modesta. "Astfel de declaratii nu isi au locul. Nu inteleg cu ce drept fac ei astfel de aprecieri. Mi se pare inimaginabil ca in scoli sa se intample asa ceva. Este deplasat sa comentezi activitatea unui alt coleg in acest mod. Mai ales ca Viorica Antohi a avut rezultate deosebite. Tot timpul vor fi persoane nemultumite, indiferent de rezultat", a conchis Mihai Dumitriu.
Ema DOBRESCU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014569 (s)