National

Inspectorii Fiscului, in misiune sub acoperire

Publicat: 04 oct. 2016
1

Fiscul ii va spiona pe patronii pe care ii suspecteaza de evaziune. Inspectori antifrauda imbracati in civil vor vizita restaurantele, cluburile si magazinele si vor fi atenti la modul in care sunt manuiti banii incasati.

Daca bancnotele nu sunt introduse in casa de marcat, ci sunt depozitate separat, sau daca cineva vine sa colecteze banii negri, atunci vor descinde si inspectorii in uniforma.

Fiscul ar putea avea nevoie si de ponturi, pentru ca inspectorii antifrauda deghizati in clienti nu vor putea astepta la nesfarsit intr-un restaurant sosirea celor care se ocupa de strangerea banilor din evaziune.

Inspectorilor sub acoperire le va fi cel mai simplu sa verifice daca o afacere elibereaza bon fiscal si daca suma de pe bon este pretul real. De obicei este, deoarece bonurile oferite clientilor au inscriptionate sumele corece, in vreme ce rola prezentata Fiscului are sume mai mici. Este o contabilitate dubla, realizata cu ajutorul unor softuri, iar ANAF incearca sa combata si aceasta practica.

In urma controalelor de anul acesta, inspectorii antifrauda au facut peste 400 de sesizari penale pentru fapte de evaziune de peste 420 de milioane de euro, din care 60% este evaziune cu TVA.

Comentarii
Adauga un comentariu