Local

Inspectorii RAR au gasit bombe in trafic

Publicat: 03 feb. 2011
1

@ Din totalul de masini oprite de inspectorii RAR, 108 au trecut testele, iar 48 au fost gasite cu nereguli. Din acestea 36 au fost scoase din circuit pentru ca afectau siguranta rutiera

In urma controalelor efectuate de la inceputul anului si pana in prezent, inspectorii de la Registrul Auto Roman, insotiti de agenti de la Politia Rutiera, au verificat in trafic 156 autovehicule. Conform reprezentantilor RAR, masinile au fost oprite in trafic in vederea verificarii inspectiei tehnice periodice. Din totalul de masini controlate de inspectorii RAR, 108 au trecut testele, iar 48 au fost gasite cu nereguli. Din acestea 36 au fost scoase din circuit pentru ca afectau siguranta rutiera. „Controalele in trafic continua, vom opri toate categoriile de autovehicule in vederea verificarii ITP-ului. Vom avea in vedere si dotarea cu echipamente de iarna: anvelope si lanturi la categoriile de autovehicule, unde este nevoie, ca traficul sa fie fluidizat si sa se circule in siguranta”, a declarat Cristian Angheluta, directorul RAR Iasi.
In luna ianuarie a acestui an, in judetul Iasi 3.541 autovehicule s-au prezentat la standurile pentru ITP. La categoria masinilor sub 3,5 tone, au fost verificate 3.286 autoturisme, din care 206 au fost respinse. Majoritatea aveau probleme la noxe si la directie.
Din 255 masini cu greutatea peste 3,5 tone, 28 nu au trecut inspectia tehnica. „Noi monitorizam aceasta calitate si prin blocajele aleatorii ale masinilor in statiile ITP francize, pana acum nu s-au constatat abateri de la legislatie”, a adaugat Cristian Angheluta.

Comentarii
  • pe cand un control si la autobuzele si microbuzele RATC si UNISTIL? Ar trebui dupa acest control la aceste 2 firme sa faceti public cate corespund, ca avem cel mai scump transport, dar cred ca la capitolul siguranta e dezastru….

  • care autobuze?alea pt care platim cate 1,9ron calatoria si in care daca vrei sa urci ai pneumonia asigurata?pe ruta autobuzului 41 sau 41b,dupa ce stai in statii cate 20/30 min,daca reusesti sa urci,mori de frig,e mai rau decat in congelator.hotii de buzunare sunt la loc de cinste,la fel ca si controlorii impertinenti si cu aere de director.RUSINE,avem cel mai scump transport public din toata tara,dar si cel mai infect.RUSINEEEEE

Adauga un comentariu