Politic

Instabilitatea PNL ori impotența PSD? USL caută consilier pentru postul de viceprimar

Publicat: 04 aug. 2011
Postul de viceprimar lăsat liber de Ioan Ioniță în Primăria Pașani a dat naștere unor dispute verbale în USL. Dacă până acum PSD susținea ideea ca acest post să revină PNL, acum au apărut voci din ambele formațiuni politice care revendică locul. 
Totul a apărut ca urmare a faptului că singurul consilier liberal disponibil să preia funcția are semne de întrebare. Este vorba de Neculai Enea, cel care își dorește ca la viitoarele alegeri locale să candideze la funcția de primar al comunei Stolniceni-Prăjescu. Aici bătălia se dă între el și pesedistul Gheorghe Grosu, cel susținut chiar și prin biserici de parlamentarii ieșeni ai partidului. Cu toate acestea liberalul Enea așteaptă însă nominalizarea oficială. „Au fost niște discuții la partid dar nu s-a luat o decizie definitivă. Faptul că numele meu este vehiculat este o onoare pentru mine, dar vor mai fi discuții. Nu ascund faptul că am alte intenții politice în anul 2012”, ne-a declarat Neculai Enea. Indecizia acestuia a fost și motivul pentru care, în momentul în care Ioan Ioniță a fost schimbat din funcția de viceprimar, proiectul de hotărâre supus dezbaterii consilierilor nu a conținut și numirea unui nou membru în administrația locală. Cum Liliana Centea, Claudia Costin, Mihai Vicovanu ori Diana Acsinte nu își lasă posturile deținute acum pentru 8 luni de mandat în Primărie, au apărut voci din PSD care își doresc postul. Bogdan Alexa, Viorel Toma, Eduard Dumea ori Gabriela Nedelcu sunt numele vehiculate, dar șefii partidului nu au spus public că își doresc acest post. 
Motivul pentru care unii dintre membri PSD își doresc acest lucru are legătură cu alegerile locale de anul viitor, anume faptul că altfel va fi negociată o funcție pe viitoarele liste pentru Consiliul Local de către cei care vor ocupa funcțiile. 
Un alt motiv este legat de colaborarea PSD-PNL în cadrul USL. Între consilierii celor două formațiuni politice ar trebui să fie o armonie deplină, dar acest lucru nu îi convine lui Dumitru Pantazi, candidatul PSD la funcția de primar. Cum criticile vor fi din ce în ce mai puține la adresa primarului Grigore Crăciunescu, e nevoie de un om în adminstrația locală care să susțină cauza PSD. 
Dacă PSD va refuza să nominalizeze un candidat pentru această funcție sunt mari șanse ca actualul primar să conducă singur Primăria până după alegerile de anul viitor. Asta în condițiile în care prefectul județului nu va ataca hotărârea prin care a fost schimbat din funcție Ioan Ioniță.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit