Eveniment-Social

Instalatiile de eliminare a poluarii de la CET Iasi, aproape de finalizare

Publicat: 25 oct. 2015

Lucrarile cu finantare europeana derulate la cele doua termocentrale iesene sunt aproape de finalizare. Instalatia de denoxare in valoare de 12,7 milioane lei are ca scop reducerea NOx-lului din gazele de ardere, conditie impusa de standardele europene privind protectia mediului. Aceasta este compusa din sisteme de admisie a aerului de combustie si sisteme de injectare a ureei, cu scopul de a reduce cantitatile de NOx ce ajung la cos. Instalatia este aproape finalizata, receptia acesteia este preconizata in viitorul apropiat, pana la finalul anului.

De cealalta parte, instalatia de desulfurare in valoare 96 milioane lei fara TVA se realizeaza pentru a trata gazele de ardere înainte de a fi eliminate la cosul de fum, în vederea limitarii cantitatii de sulf la nivelul impus de Uniunea Europeana. Cu ajutorul reactorului si al filtrelor, sulful este colectat si depozitat în recipiente special amenajate. Stadiul de avansare este de 60 la suta, iar finalizarea este programata în primavara anului 2016.

Pe de alta parte, reprezentantii municipalitatii au precizat ca intreaga cantitate de carbune necesar pentru iarna este securizata: la CET Holboca exista deja 125.000 tone de carbune si urmeaza sa ajunga ultimele garnituri de tren, cu o cantitate suplimentara de 37.000 tone.loading...

Adauga un comentariu