National

Instanța a respins cererea de strămutare a lui Gheorghe Dincă. Dosarul Caracal va fi în continuare judecat pe fond la Tribunalul Olt

Publicat: 01 mart. 2021
Gheorghe Dincă prins de poliție
Gheorghe Dincă, supranumit și „monstrul din Caracal”

Luni, 1 martie, instanța a respins cererea de strămutare a dosarului formulată de Gheorghe Dincă, de la Tribunalul din Olt la cel din Slatina. Astfel că, dosarul Caracal va fi, în continuare, judecat pe fond la Tribunalul Olt.

Anterior, în cadrul unei videoconferințe, Gheorghe Dincă a solicitat strămutarea dosarului, pe motiv că nu are încredere în magistrații din Olt.

În baza art. 74 C.p.p.

Respinge, ca nefondată, cererea de strămutare formulată de petentul Dincă Gheorghe.
Obligă petentul la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare avansate de stat.
Conform art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, în sumă de câte 313 lei fiecare, rămân în sarcina statului şi se vor vira către Baroul Dolj din fondurile Ministerului Justiţiei.
Fără cale de atac.
Pronunţată în şedinţă publică, azi, 01.03.2021

Primii martori din Dosarul Caracal au fost audiați. Cererea de strămutare a lui Gheorghe Dincă a fost respinsă

Acum câteva zile, Gheorghe Dincă a fost adus în fața judecătorilor de la Tribunalul Olt, iar primii martori din dosarul care a înspăimântat o țară întreagă au fost audiați. La tribunal au venit mai mulți oameni revoltați, care au încercat să îl vadă pe „monstrul din Caracal”.

Carmen Obârșanu, Avocata familiei Melencu, acuză judecătorii că încearcă să acopere anumite lucruri în acest dosar și a făcut cerere de recuzare.

„Am solicitat asistență juridică internațională. Să se afle cu ce posturi telefonice s-a vorbit de pe telefonul Luizei, după răpire. Au fost șase apelui de pe telefonul Luizei, în contextul în care Dincă era în altă locație. Ce se face în acest dosar, nu se face justiție.” spune aceasta.

„Dincă cred că primește niște promisiuni, alteori i se pare că sunt acoperite alte lucruri și este debusolat. I s-a sugerat de către judecătoare să nu dea declarații.” a mai spus avocata.

Bunicul Luizei Melencu: „Am vrut să zic și eu ceva, iar mie mi s-a refuzat dreptul. Dincă a avut drepturi și a vorbit. A făcut ce a vrut din această ședință”

”Ne așteptam tot timpul la o judecată dreaptă, dar după câte văd, aici sunt anumite interese pe care instituțiile statului caută în continuare să le mușamalizeze. Sunt foarte supărat. Ne așteptam. Asta e valoarea judecătorilor de la Olt. Aici se negociază, ca la piață. Am vrut să zic și eu ceva, iar mie mi s-a refuzat dreptul. Dincă a avut drepturi și a vorbit. A făcut ce a vrut din această ședință. (…)O bătaie de joc. S-au refuzat probe concludente care ar fi trebuit să aibă valoare la acest dosar. Doamna judecătoare să se lase de profesia asta, că nu e de dumneaei. O depăşesc evenimentele, problemele. Sau are şi ea ordine de la Bucureşti, ca toţi ceilalţi, să muşamalizeze acest dosar (…) Un circ. O mizerie. Suntem foarte dezamăgiţi”, a spus bunicul Luizei Melencu, una dintre fetele răpite de Gheorghe Dincă.

Bărbatul declară că zilele trecute a primit din nou o scrisoare de la Gheorghe Dincă, de patru pagini, în care acesta îi spunea că nu i-a ucis nepoata și ca a fost obligat să-și asume crima. Scrisoarea a intrat în posesia judecătorului de caz.

Adauga un comentariu