Economic Local

Institutiile iesene vor fi verificate de Uniunea Europeana

Publicat: 08 mart. 2008
1

• Saptamana viitoare, mai multe institutii din judetul Iasi vor fi verificate de o comisie din partea Uniunii Europene asupra modului de folosire a fondurilor Phare alocate pentru intarirea capacitatii administrative • Institutiile vizate sunt Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR), Oficiul Judetean pentru Consultanta Agricola (OJCA), Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), precum si Directia Sanitar – Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi

Saptamana viitoare, mai multe institutii din judetul Iasi vor fi verificate de o comisie din partea Uniunii Europene asupra modului de folosire a fondurilor Phare alocate pentru intarirea capacitatii administrative. Institutiile care vor fi verificate, pe parcursul a patru zile, sunt Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Iasi, Oficiul Judetean pentru Consultanta Agricola (OJCA) Iasi, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) Iasi, precum si Directia Sanitar – Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi. „Saptamana viitoare, de luni pana joi, va fi un control din partea Uniunii Europene in privinta fondurilor Phare alocate mai multor institutii din Iasi. La Directia Agricola au fost achizitionate, din acele fonduri, calculatoare si un autoturism. Nu avem de ce sa ne facem probleme, pentru ca achizitiile au fost facute conform contractului”, a declarat Constantin Arustei, directorul executiv al DADR Iasi.

Nici reprezentantii DSVSA nu au motive de ingrijorare in privinta controlului de saptamana viitoare, mai ales ca toate achizitiile au fost facute dupa normele Autoritatii Nationale Sanitar – Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. „Am avut astazi (ieri- n.r.) o intalnire cu cei de la Directia Agricola in aceasta privinta. Contractele au fost incheiate de ANSVSA, iar noi nu am facut decat preluarea investitiilor. Nu imi fac nici cea mai mica problema in privinta controalelor”, a sustinut Ionel Bondoc, directorul executiv al DSVSA Iasi. Nici reprezentantii APDRP nu isi fac probleme in privinta controalelor de la Uniunea Europeana, sustinand ca au fost supusi unor verificari mult mai drastice din partea UE. „Sunt niste controale absolut firesti. Noi am avut controale mult mai dure decat aceasta verificare. Am achizitionat calculatoare din fondurile Phare, care sunt si acum la institutie”, a precizat Eugen Ticau, directorul APDRP Iasi. Directorii institutiilor vizate vor participa si la un interviu cu membrii comisiei de control, in cadrul caruia vor prezenta principalele necesitati ale institutiilor pe care le conduc, precum si prioritatile de achizitie sau activitate pentru acest an.

Adauga un comentariu