Eveniment-Social

Institutul Francez, propunere pentru parintii ieseni

Publicat: 13 apr. 2015
1
Copiii ieseni au acum ocazia de a-si imbunatati nivelul de limba franceza intr-un mod amuzant, creativ si motivant, printre copiii de aceeasi varsta. Institutul Francez Iasi propune o noua modalitate de abordare a limbii franceze prin activitati ludice si interactive, in cadrul atelierelor organizate lunar, incepand cu luna mai 2015. Atelierele sunt organizate pe transe de varsta si sunt destinate copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 13 ani si se desfasoara o data pe luna (vinerea sau sambata), in ultima saptamana a fiecarei luni, incepand cu data de 29 mai si finalizandu-se la data de 19 decembrie. Costul acestor ateliere este de 26 lei/ atelier sau 50 lei/ 2 ateliere diferite in aceeasi saptamana.
Chante, joue, bricole, apprends! (4-6 ani)
La varsta la care invatarea limbilor straine se face cel mai usor, copiii sunt initiati in limba franceza prin activitati ludice antrenante: cantece, marionete, jocuri, modelaj, povesti etc.
Franceza pentru cei mici (4-6 ani)
Pornind de la carti minunate, copiii vor fi initiati in limba franceza, participand la activitati ludice inspirate de personaje de poveste. Ghidul fiecarui atelier va fi T’choupi, insotit de lupul care nu mai voia sa mearga, de omida care gaureste tot, de cameleonul nazdravan, de numere si culori, de Calinours si inca multi altii…
Lecteurs en herbe (7-9 ani)
Acest atelier ludic de sensibilizare la lectura este o punte intre copil si carte, jocuri antrenante inspirate din carti celebre pentru copii, care ii vor stimula placerea de a citi si de a imagina impreuna cu autorii si animatorii.
Portrait gourmand (7-9 si 10-13 ani)
Atelier de initiere in pictura, in limba franceza, organizate in parteneriat cu Atelierele „Rendez-vous creativ”. Copiii vor fi initiati in universul artei, oferindu-li-se, de la o varsta frageda, primele repere in universul creatiei plastice, notiunile elementare de educatie artistica si avand ei insisi posibilitatea de a face pictura, desen, mozaic, intr-un mod relaxant si placut. Atelierele se vor desfasura in limba franceza (si romana, in masura in care va fi necesar).
Apprenons six langues romanes ! (10-13 ani)
Atelier de initiere in sase limbi romanice. O limba romanica este o poarta spre alte sase limbi! Institutul Francez Iasi propune o noua modalitate eficienta si ludica de exersare a notiunilor de baza ale limbilor romanice prin intermediul unor activitati din stiinte, matematica, istorie, geografie si tehnologie din programa scolara. Copiii vor invata jucandu-se sa inteleaga cuvinte din spaniola, italiana, catalana etc., prin intermediul limbilor franceza sau romana.
Adauga un comentariu